El Mollet Hub activa un servei d'orientació educativa per lluitar contra l'abandonament escolar

La nova oficina d'orientació jove, amb atenció educativa i laboral, incorpora el projecte NOE de la Diputació

Societat, Economia

Raúl Broto, Josep Monràs i Juan Torrecillas en la roda de premsa de dijous al Mollet Hub
Raúl Broto, Josep Monràs i Juan Torrecillas en la roda de premsa de dijous al Mollet Hub

Sergio Carrillo

L'Ajuntament impulsarà al Mollet Hub una oficina d'orientació jove, que, d'entrada, se centrarà en els àmbits de l'educació i de l'ocupació, però que a la llarga té l'objectiu d'anar més enllà, amb suport i assessorament en temes com habitatge i viatges, i fins i tot mentories o atenció psicosocial.

El regidor de Joventut, Juan Torrecilla, explicava que volen que el Mollet Hub esdevingui un punt de referència per al jovent, "perquè des d'aquí se'l pugui orientar en qualsevol qüestió o necessitat que tingui; tant per als joves com per a les seves famílies".

També va apuntar que aquest servei és "una de les branques principals del Pla Local de Joventut". En aquesta línia, el regidor d'Educació, Raúl Broto, afegia que durant el procés participatiu del Pla de Joventut, "els joves ens deien que mancava aquesta part d'orientació en educació i laboral".

Un dels seleccionats per al NOE

Pel que fa al vessant educatiu, el servei se sustenta tant en el Pla de Joventut com en el projecte NOE (Noves Oportunitats Educatives) de la Diputació de Barcelona. Mollet és una de les cinc ciutats que faran la prova pilot d'aquesta proposta centrada en la població d'entre els 16 i els 24 anys amb l'objectiu de lluitar contra l'abandonament escolar. La primera tasca serà la creació d'una eina digital per recopilar dades en aquesta línia que permetin fer una diagnosi de la situació a Mollet per poder encaminar les accions a emprendre. Això estarà complementat pel Servei d'Orientació d'Àmbit Comunitari del consistori, amb actuacions amb la població fins als 20 anys.

Aquesta oficina oferirà servei presencial els dimecres de 9 h a 13 h i de 16 h a 18 h al Mollet Hub, on una tècnica orientadora farà les pertinents atencions, de moment, amb cita prèvia.

Eines per al jovent

L'orientació laboral ja era una tasca que portava a terme EMFO i a partir d'ara els joves s'hi hauran d'adreçar al Mollet Hub. L'objectiu, segons l'alcalde, Josep Monràs, és "reforçar el teixit de suport i donar eines al jovent perquè desenvolupi amb la seva pròpia autonomia el seu futur".

Segons les dades de l'Observatori del Treball i model productiu de la Generalitat, el 12,6% d'aturats de Mollet el mes de setembre eren joves d'entre 16 i 29 anys. Concretament uns 380 joves, mentre que el total era de 3.016 persones.

Edicions locals