El català s'apropa al comerç local

El Consorci per a la Normalització Lingüística posa en marxa la iniciativa Comerços aprenents

Societat

El català s'apropa al comerç local
El català s'apropa al comerç local

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa el projecte Comerços aprenents amb l'objectiu de facilitar al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local, sobretot quan es tracta de personal amb poc coneixement de català.

A Mollet, el projecte de comerços aprenents s'estrena com a prova pilot amb la Cafeteria Giovanni, de l'avinguda Llibertat, 12.

El projecte consisteix en 10 visites presencials dels tècnics de normalització lingüística als llocs de treball de les persones que regenten establiments comercials i que responen a un perfil similar: tenen pocs coneixements de la llengua catalana i poques opcions per fer un curs, a causa del seu horari laboral.

En les visites presencials es treballen les competències lingüístiques de cada treballador durant 15 minuts. Partint del seu coneixement de català, s'adapten els continguts a les necessitats comunicatives de cada situació. Així, el vocabulari, la fraseologia i les situacions comunicatives responen a les seves necessitats pràctiques.

Aquest tipus de projecte "requereix una gran adaptació del CPNL als horaris, als torns i a la necessitat d'atendre la clientela, perquè el contingut que s'ensenya i es practica s'adapti a les necessitats específiques de cada treballador i així en puguin treure el màxim profit i es puguin generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela que així ho desitgi", expliquen des del consorci.

Comerços aprenents és una de les actuacions previstes en el Pla Ofercat de Mollet del Vallès, que pretén impulsar el català entre els comerciants, impulsar-hi bones pràctiques i fomentar l'atenció oral en català.

Edicions locals