Presentació a Mollet de SeMsefiltres, la nova entitat LGTBIQ+ de la ciutat

L'acte va comptar amb el testimoni de l'activista Dina El Omary qui ha hagut d'escapar del Marroc per ser una dona transsexual

Societat

Presentació a Mollet de SeMsefiltres, la nova entitat LGTBIQ+ de la ciutat
Presentació a Mollet de SeMsefiltres, la nova entitat LGTBIQ+ de la ciutat

El centre cívic l'Era de Mollet va acollir aquest dilluns a la tarda la presentació de SeMsefiltres, la nova entitat LGTBIQ+ de Mollet. Una cinquantena de persones, entre elles majoritàriament gent jove, van assistir a l'acte organitzat amb el suport de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Mollet, en el qual la nova entitat que pròximament es constituirà com associació, va donar-se a conèixer oficialment. 

"Avui fem la presentació per captar sobretot voluntariat jove. Creiem que estem en un moment una mica vulnerable i que Mollet necessita aquesta associació més que mai", deia el president de la nova entitat, Kevin Fernández, a l'inici de l'acte.

Fernández considera que no es tracta només que "les grans ciutats tinguin associacions LGTBI, sinó que pobles com Mollet la tinguin" i la intenció és poder col·laborar amb entitats que ja lluiten pels drets del col·lectiu en altres poblacions pròximes.

Entre els objectius de l'associació hi ha, per una banda, la lluita contra la LGTBI-fòbia: "Volem implantar la igualtat, la inclusió i la diversitat completa de tot el col·lectiu i que es vegi per fi normal", explicava Fernández. 

Així mateix, la seva proposta s'enfoca sobretot a ajudar a les persones "a les que venen i vindran", deia el president de l'entitat, i també a les famílies: "Volem ajudar-les perquè estan molt desinformades i perquè no passin el que han passat altres", afegia.

En aquest sentit, la presentació va comptar amb el testimoni de la Dina El Omary, activista que lluita per defensar els drets del col·lectiu amb més de 158 mil seguidors a Instagram i que ha hagut d'escapar del seu país, el Marroc, per ser una dona transsexual. El Omary, qui fa tres setmanes que va arribar a Barcelona gràcies a l'ajuda del consolat espanyol i després d'un llarg periple per sortir del Marroc, va explicar als assistents el seu procés de transició i les dificultats que ha patit durant tots aquests anys: "Vaig pensar moltes vegades a llevar-me la vida", deia la marroquina en un moment del seu relat.

El Omary, qui va atendre durant la seva intervenció moltes preguntes d'assistents presents a la sala, acabava la seva presentació amb aquest missatge: "Sempre donaré suport a la gent diferent, que està apartada per qualsevol motiu, no només per la seva orientació sexual. Cal que aquesta situació es normalitzi des de petits perquè es respecti", afegia.

Suport de l'Ajuntament de Mollet

En l'acte també va ser-hi present el regidor de Joventut, Juan Torrecilla: "Des de Mollet no teníem una associació concreta per defensar els joves de la nostra ciutat i crec que és molt important, no només que s'hagi creat sinó que ho hagin fet els mateixos joves de la ciutat per iniciativa pròpia i que dels de l'Ajuntament hàgim pogut donar-los acompanyament", plantejava Torrecilla.

Els impulsors de l'entitat, que va començar a gestar-se el mes de juny, han comptat amb el suport i acompanyament del consistori molletà per començar a caminar. La intenció del govern molletà és seguir estant al seu costat per tot allò que puguin necessitar: "Des de les regidories de Joventut, Igualtat i Feminisme els posarem a disposició les eines que necessitin, perquè ens agrada el projecte i creiem que és molt necessari per a la ciutat", concretava el responsable de Joventut.

 

Edicions locals