La Cambra del Vallès Oriental lliurarà els Premis Futur Cambra l'11 de novembre

Els guardons, impulsats aquest any per primera vegada, pretenen promoure i prestigiar la formació professional a la comarca

Economia

Els premis volen prestigiar i promoure la formació professional a la comarca
Els premis volen prestigiar i promoure la formació professional a la comarca

La Cambra del Vallès Oriental celebrarà l'11 de novembre (19 h), al Circuit Barcelona-Catalunya, el Dia de la Cambra, una trobada que reunirà en un mateix espai els principals actors economicoempresarials i polítics de la comarca i que enguany servirà per lliurar els primers Premis Futur Cambra, uns guardons que promouen l'FP al territori i que reconeixen el futur talent de la comarca així com el treball i compromís dels centres de formació i les empreses en la transferència de les competències personals i professionals necessàries per a la transició al món laboral.

L'objectiu de la sessió, doncs, serà "reconèixer la innovació i el futur talent de la comarca i promoure i prestigiar la formació professional", diu Jaume Aragall, president de la Cambra al Vallès Oriental.

Concretament, es premiaran tres projectes finals d'FP del curs passat alineats amb els eixos del projecte Catalunya 2030-2040, impulsat per les cambres catalanes per a la construcció d'un nou model econòmic. Així, per a la selecció de les iniciatives guanyadores es tindran en compte que siguin cooperatius, sostenibles, innovadors, solidaris i que promoguin la igualtat de gènere. Cada projecte guanyador rebrà 500 euros, i se li buscarà una empresa que pugui assessorar-lo o bé que li permeti desenvolupar el projecte a la mateixa empresa.

Igualment, també es premiaran tres treballs més que hauran estat finalistes, en aquest cas amb 200 euros cada un. També rebran un reconeixement els centres educatius on s'hagin format els alumnes dels projectes guanyadors, així com les empreses que hagin destacat per la seva col·laboració en matèria d'FP dual.

L'acte comptarà amb l'assistència del president de la Cambra del Vallès Oriental, Jaume Aragall; la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca; i alcaldes i alcaldesses de la comarca. A més, Joan Orús, conseller delegat de l'empresa de Montmeló QEV Technologies, candidata a industrialitzar les instal·lacions de Nissan a Catalunya, pronunciarà la conferència Race to road, una reflexió sobre els beneficis que generen a la comarca les innovacions de la indústria del motor.

Edicions locals