Josep Gordi: 'Pot arribar un moment que la natura et toqui'

El molletà va presentar dimecres passat a La Marineta el seu llibre 'Tocats per la natura'

Cultura

Josep Gordi: 'Si deixes que t'hi puguis sentir en comunió amb la natura, pot arribar un moment que et toqui'
Josep Gordi: 'Si deixes que t'hi puguis sentir en comunió amb la natura, pot arribar un moment que et toqui'

La Marineta va acollir dimecres la presentació del nou llibre del molletà Josep Gordi, Tocats per la natura, en què l'autor recupera dos personatges que ja apareixien al seu anterior llibre –Tornar a la natura–. En aquest cas, el Bernat i la Maria no són adults, sinó dos adolescents que "inicien un camí ple de converses i de muntanyes, en què intentaran trobar respostes a les preguntes que els atabalen".

Enamorat d'aquests dos personatges, Gordi els ha volgut desenvolupar encara més i en aquest cas els ubica envoltats de muntanyes. "La muntanya és l'espai on succeeixen bona part d'aquestes aventures", explicava l'autor, qui assenyalava que a mesura que avança el llibre, també augmentarà l'altitud dels cims, passant des de les Agudes, al Montseny, fins a la Pica d'Estats.

Quant a la trama, "la gràcia és descobrir què els pertorba, com evoluciona aquesta història, quin paper hi té la natura i quin paper hi té l'espiritualitat, que també hi apareix", apuntava Josep Gordi, qui destacava que amb els protagonistes "no estem parlant de dues persones que ja han fet tot un trajecte vital, sinó tot al contrari, són dos nois tendres que tot just comencen a bellugar-se per aquest món".

Amb les seves novel·les, el molletà pretén més "fer reflexionar el lector, que entretenir-lo". De fet, sobre el títol del llibre, Tocats, ja en reflexionava: "Els budistes diuen que moltes vegades vivim la natura com un espectacle o com un escenari. Però en canvi, si deixes que t'hi puguis sentir en comunió amb ella, pot arribar un moment que et toqui. El moment de tocar-se amb un xicot o una xicota és un acte físic d'una gran intimitat i d'una gran comunió, si tots dos el viviu així. Que la natura et toqui, va lligat a aquest fet".

El febrer de l'any que ve preveu publicar un nou llibre, que en aquest cas serà sobre itineraris de boscos de Catalunya.

Edicions locals