Collages i acrílics protagonitzen el 'Silenci pressentit' que Glòria Izquierdo exposa a La Marineta

La mostra es va presentar divendres i estarà disponible fins al desembre

Cultura

Collages i acrílics protagonitzen el 'Silenci pressentit' que Glòria Izquierdo exposa a La Marineta
Collages i acrílics protagonitzen el 'Silenci pressentit' que Glòria Izquierdo exposa a La Marineta

L'artista llinassenca Glòria Izquierdo exposa El silenci pressentit a La Marineta fins al 4 de desembre. Es tracta d'una mostra de pintura i collage, disponible des de divendres i que ha estat "la primera inauguració a La Marineta després d'un any i mig", com celebrava in situ la regidora de Cultura, Mercè Pérez.

La cap d'equipaments culturals de l'Ajuntament de Mollet i historiadora de l'art Marta Busquets va arrencar l'acte llençant tot de floretes per a l'artista i la seva obra. "Vam quedar impactades amb l'obra de la Glòria", deia, just abans d'assenyalar que el tema els hi ha agradat molt: "Hi ha tant soroll en el món, que tenint aquesta obra aquí, algú pot venir a la Marineta a veure aquesta obra, i pot descansar. L'obra ens convida a fer una parada i a anar cap al lloc on ella ha estat".

La mateixa autora, Glòria Izquierdo, reconeixia que a La Marineta hi ha ara instal·lades reminiscències dels paisatges dels seus dos territoris, l'Aragó –on va néixer– i Catalunya –on viu des de fa diverses dècades–: "Són paisatges interioritzats, com les boires de l'Aragó o els blaus del Mediterrani".

Dues sales diferenciades

Entrant a l'equipament i girant a l'esquerra, els assistents trobaran una de les dues sales que acullen la present mostra. La pintura amb acrílics n'és la protagonista d'un espai que aplega dues parts de la trajectòria de Glòria Izquierdo: unes obres del 2008 i unes altres del 2015.

Just a l'altre cantó de La Marineta hi trobaran uns collages "que donen sentit al títol de l'exposició i que estan treballats en el confinament". Inspirada amb la sensació de pau, d'equilibri i de silenci d'un claustre romànic, tot plegat ho ha volgut expressar amb aquestes obres. Amb tot, també justificava perquè n'era pressentit: "Sé que vull arribar a aquest silenci i a aquest equilibri que sempre busco en l'obra, i el presento, però és la trajectòria del treball la que m'hi va portant".

La mostra estarà complementada per visites guiades amb les quals l'artista vol difondre "el perquè de l'art abstracte", amb l'objectiu "que sigui fàcil d'entendre".

Edicions locals