L'oposició alerta sobre el dèficit del servei de residus i demana un nou model

Els grups ho van plantejar en el debat sobre les ordenances, que es van aprovar amb el sí del govern i Junts i l'abstenció d'Ara Mollet, Mollet en Comú i Cs

Societat

La proposta d'ordenances presentada pel govern local va tirar endavant amb el suport de Junts per Mollet i les abstencions d'Ara Mollet ERC MES, Mollet en Comú i Cs. La majoria de grups de l'oposició van reclamar al govern mesures per fer front a l'encariment progressiu que patirà la recollida de residus en els propers anys.

En la seva valoració, els grups, en general, van destacar com a positiva l'aplicació de la tarifació social en nous serveis i les bonificacions en energia verda. També es van mostrar favorables a l'increment d'alguns dels tributs, un encariment "necessari", segons afirmaven, per augmentar els ingressos i així garantir els serveis i la inversió. "Apujar impostos no és popular, però la gent els pagarà més convençuda si veu que es tradueixen en bons serveis", deia la portaveu d'Ara Mollet, Marta Vilaret. "El problema és quan la ciutadania no veu una correlació entre el que paga i el que rep", afegia Marina Escribano, de Mollet en Comú. "Com a formació liberal no estem d'acord amb apujar impostos, però s'ha de fer front a l'augment del capítol 1 del pressupost –sous de la plantilla municipal", deia Iván Garrido, de Cs, que destacava la contenció de l'augment, un element també valorat per Joan Daví, de Junts per Mollet.

L'encariment de les escombraries

D'altra banda, la majoria de grups de l'oposició van alertar de les dificultats que hi haurà en els propers anys per fer front a l'encariment de la recollida i el tractament de residus i van demanar al govern local un nou model de recollida i accions per incentivar el reciclatge. "L'any que ve es preveu que el servei tingui un dèficit d'uns 300.000 euros", alertava Iván Garrido, de Cs, qui reclamava estudiar fórmules alternatives, com també ho feien Ara Mollet i Mollet en Comú, que demanaven plantejar polítiques i solucions a llarg termini. "El model és insostenible perquè ara no cobrim el cost però encara serà pitjor", deia Vilaret.

En aquest sentit, des del govern municipal apunten que s'està treballant en un nou plec per contractar el servei de recollida de residus, que s'hauria de licitar l'any que ve, i que, segons avancen, vol anar en la línia de cobrar la taxa d'escombraries als veïns en funció de la generació de residus de cada llar, un sistema que presenta dificultats tècniques, però que "és cap a on haurem d'anar", apunten des del govern.

Edicions locals