Construccions de 6 dels castellers molletans per celebrar la 29a Diada

La Colla Castellera de Mollet tornarà a celebrar la seva diada aquest diumenge, després de gairebé dos anys sense actuar

Cultura

Durant l'assaig de dimarts al vespre al Mercat Vell
Durant l'assaig de dimarts al vespre al Mercat Vell | Colla Castellera de Mollet

Un 3 de 7, un 4 de 7, un 5 de 6 i un vano de 5. Aquestes van ser les construccions que els Castellers de Mollet van fer en la darrera Diada Castellera de Mollet, celebrada ara fa dos anys. Aquest diumenge (12 h) tornarà la Diada, serà, com és habitual, a la plaça Prat de la Riba, i enguany comptarà amb la participació dels Castellers de Caldes de Montbui i els Manyacs de Parets –que faran diversos pilars–.

Si el 2019 els molletans fregaven el sostre de la pròpia entitat –i bé que n'hi volen tornar aviat–, actualment, després de gairebé dos anys sense actuar, els de verd claret preveuen fer diversos castells de 6. Concretament estan assajant per fer un 3 de 6, un 4 de 6 i un 3 de 6 amb agulla. La incògnita és, però, com serà l'entrada a plaça. "Intentarem fer un pilar baixant les escales de l'església", explica el president de la colla, Ciscu Carvajal. Si no estigués prou consolidat per diumenge, farien un pilar caminant per entrar a la plaça.

Amb tot el ferm objectiu de la colla és arribar a la 30a Diada Castellera, que se celebrarà el 2022, amb castells de 7. Es tracta d'un objectiu que no veuen gens desbaratat, encara menys tenint en compte que recentment s'han incorporat una trentena de persones a la colla.

Carvajal insta la ciutadania amb ganes de tornar a veure castells a casa a assistir-hi: "Gaudirem tots de la Diada". Ja en tenen ganes, tenint en compte que les últimes construccions –pilars– van ser per Sant Vicenç del 2020 i els darrers castells els van fer el novembre del 2019 a la diada paretana dels Manyacs.

Vigília de cultura popular

A banda de la Diada Castellera, el programa d'activitats compta amb tres dies d'assajos al Mercat Vell –dimarts 26 i dijous 28, així com aquest divendres 29 de 21 h a 23 h– i amb una actuació de vigília protagonitzada per les entitats de cultura popular de la ciutat.

Concretament hi participaran el Ball de Diables de Mollet, la Cuca Molla, el Moll Fer, La Santa Teca, els Gegants de Mollet i els mateixos Castellers molletans. Hi haurà balls d'uns, música de tabals d'altres i, evidentment, tampoc faltaran els pilars dels castellers. No hi haurà, però, cap proposta amb foc. Tot plegat arrencarà a les 19 h i serà també a Prat de la Riba.

D'alguna manera, es rememorarà la jornada de cultura popular que ja van celebrar totes plegades la passada festa major al pati dels Col·legis Nous. El president casteller veu amb molt bons ulls organitzar aquestes trobades de tant en tant "per fer germanor", tot i que per Sant Vicenç ja s'acostumen a aplegar diverses de les entitats a plaça.

Sense públic a les pinyes

La Diada seguirà, evidentment, les mesures vigents. Actualment són cinc les indicacions bàsiques a l'hora d'organitzar actuacions castelleres. Cal dur la mascareta en tot moment; no és necessari cap test ni presentar el certificat de vacunació per assistir-hi o per participar-hi; no hi ha límit de participants; les colles es podran ajudar entre elles a les pinyes; però cal evitar les aglomeracions del públic i, per tant, es recomana que el públic no es posi a les pinyes.

Edicions locals