Castanyada o Halloween?

Aquest cap de setmana hi haurà propostes ben diverses, des de sardanes fins a passatges terrorífics, així com espectacles i moltes castanyes

Cultura

Els guanyadors grupals del Castaween del 2020
Els guanyadors grupals del Castaween del 2020 | Colla Morada

El 31 d'octubre és una data de celebració. Uns celebren la castanyada, d'altres, Halloween, i al Baix Vallès hi haurà activitats per a tots els gustos.

D'una banda, les sardanes en seran protagonistes. A Mollet, dilluns 1 de novembre a les 17 h el Mercat Vell acollirà la 39a Castanyada Sardanista organitzada per l'entitat Tradicions i Costums. Amb la Cobla Jovenívola de Sabadell hi haurà una ballada i mitja per gaudir plegats. Hi haurà servei de castanyes i vi bo, així com sortejos. I a Martorelles, diumenge d'11.30 h a 15 h, hi haurà al pati de la Masia de Carrencà la castanyada de la Joventut Sardanista, una audició de sardanes amb la Cobla Vila d'Olesa.

A Sant Fost també hi haurà un ball per a la gent gran especial castanyada. Serà dissabte de 19 a 21 h al gimnàs del Roure i amb el grup Som Dos.

Pel que fa a Santa Maria de Martorelles, l'Ajuntament ha programat diumenge de 18 a 20 h diversos tallers a la plaça Joan Matons, on també hi haurà castanyes per a tothom. Dilluns a les 12 h, Galiot Teatre oferirà l'espectacle itinerant En Quimet i el seu Tricicle, que sortirà de la plaça de l'Església fins al Parc de la Torrentera, on també hi haurà castanyes per als participants.

Activitats terrorífiques

No hi mancarà el terror. Aquest divendres hi haurà el Laberint del terror amb criatures terrorífiques al Pavelló 1, adreçat a infants –de 17.30 a 20.30 h– i a joves i adults –de 21 h a 0 h–. Cal portar llanterna i mascareta. A banda, diumenge a la nit de 0 h a 4.30 h també hi haurà una festa terrorífica a La Llera, per a majors de 16 anys, i amb un preu de 5 euros (inclou una consumició).

Quart Castaween morat

Per últim, la Colla Morada tornarà a organitzar el Castaween, la seva quarta edició, que en aquest cas presenta una ruta pels comerços de Mollet. Per participar-hi cal adquirir el tiquet (1 euro) i acudir disfressat amb una disfressa terrorífica o amb una entranyable disfressa de castanyera als comerços participants. Cada botiga lliurarà una sorpresa tematitzada per 1 euro. La colla convida a enviar-los fotos de la ruta per participar al concurs de disfresses. 

Edicions locals