Ana Belén Álvaro, la molletana de la generació d'or del 1993

Es va formar entre el Nicolás Longarón i el Club Bàsquet Mollet i ara ha entrat al Hall of Fame de la federació espanyola

Esports

Ana Belén Álvaro, la quarta jugadora per l'esquerra
Ana Belén Álvaro, la quarta jugadora per l'esquerra | Ana Belén Álvaro

José Luis Rodríguez Beltrán

Ana Belén Álvaro, de 52 anys i establerta a terres valencianes, és la molletana de la generació d'or del bàsquet espanyol que l'any 1993 va guanyar el Campionat d'Europa contra França a la localitat italiana de Perusa. Des de fa pocs dies, el nom de la jugadora, i la resta de companyes de selecció, forma part de la Promoció 2019 del Hall of Fame, que impulsa la Federació Espanyola de Bàsquet i que va commemorar en una gala a Sevilla.

Álvaro va arribar a Mollet amb tan sols tres anys, procedent de Conca. Amb la seva família es va instal·lar a la ciutat, que li marcaria la resta de la seva vida per la seva formació en el bàsquet local. En primer lloc a les categories inferiors del Bàsquet Nicolás Longarón i en edat infantil i cadet amb el CB Mollet, on va potenciar la seva formació i joc de base. "Fèiem les pretemporades a la zona dels Pinetons, que odiàvem perquè es feien dures. Vaig tenir com a entrenadora Pilar Marín, que encara avui dia em recordo d'ella perquè em va marcar moltíssim per la seva forma d'entrenar, com ara potenciar la tècnica individual o la disciplina que exercia mentre hi havia el joc", explica Ana Belén Álvaro, qui també recorda altres entrenadors, com ara Joan Butjosa o, al Nicolás Longaron, amb l'actual alcalde, Josep Monràs.

Amb 15 anys, la seva trajectòria esportiva va projectar-se amb el seu fitxatge per un equip de la Lliga Femenina, amb l'Hospitalet i posteriorment va entrar en la dinàmica de la selecció espanyola. "El 1992 vaig disputar els Jocs Olímpics de Barcelona i vam acabar cinquenes, que era un gran èxit. La màxima fita va ser un any després a Itàlia, amb l'or de l'Europeu. Vam ser les pioneres", admet Álvaro, que en la seva trajectòria suma un campionat d'Europa i del Món de clubs, sis lligues espanyoles i quatre Copes de la Reina, entre altres. En l'actualitat, Álvaro és formadora i treballa com a responsable d'activitats no curriculars del Caxton College, de Puçol, a València.

Edicions locals