Neus Ballús s'endú l'Espiga de Plata i el Premi del Públic a la Seminci

El film 'Sis dies corrents', de la directora molletana, també ha rebut altres premis com el Lleopard al Locarno

Cultura

Neus Ballús s'endú l'Espiga de Plata i el Premi del Públic a la Seminci
Neus Ballús s'endú l'Espiga de Plata i el Premi del Públic a la Seminci | Neus Ballús

ACN

La directora molletana Neus Ballús ha guanyat l'Espiga de Plata i el Premi del Públic a la Seminci de Valladolid pel seu darrer film, Sis dies corrents.

Basada en situacions i personatges reals, aquesta cinta premiada en la 66à Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (Seminci) retrata entre la ficció i el documental el dia a dia del Mohamed Mellali, Valero Escolar i Pep Sarrà, treballadors d'una petita empresa a la perifèria de Barcelona. Durant una setmana, el Moha haurà de demostrar que està preparat per substituir el Pep, que es jubila. La història s'endinsa en els prejudicis racials a través de Valero, que dubta que els clients acceptin que un treballador originari del Marroc entri a casa seva.

La pel·lícula ja va rebre el Lleopard ex aequo per als actors al Festival Internacional de Cinema de Locarno. D'aquesta manera, el certamen suís reconeixia la feina de dos intèrprets no professionals que s'encarnen a si mateixos i posava en valor la feina de Mohamed Mellali i Valero Escolar, escollits entre més de mil professionals del sector, després d'un període de càsting i documentació.

El film de la directora molletana també es va endur una menció especial del jurat jove independent i el guardó Europa Cinemas Label.

El 3 de desembre, als cinemes

Després de passar –amb èxit– per diversos festivals internacionals, el film de Neus Ballús arribarà a les sales comercials el pròxim 3 de desembre, de la mà de la distribuïdora Filmax.

Edicions locals