Mollet commemora el Dia de la Ciutat amb la inauguració de l'exposició 'Visca la República'

El 22 de novembre se celebrarà un col·loqui sobre Jordi Solé i Tura a La Marineta

Societat

Mollet commemora el Dia de la Ciutat amb la inauguració de l'exposició 'Visca la República'
Mollet commemora el Dia de la Ciutat amb la inauguració de l'exposició 'Visca la República' | Diputació Barcelona

Coincidint amb la celebració del Dia de la Ciutat, aquest dijous 4 de novembre, el Museu Abelló va inaugurar l’exposició ‘Visca la República! 14 d’abril de 1931. 90 anys’. La mostra que es podrà visitar fins al 9 de gener de 2022, està formada per plafons que expliquen com es va viure la proclamació de la República a Mollet del Vallès i arreu de Catalunya.  

Es tracta d’una exposició de la Diputació de Barcelona que es pot veure simultàniament en diferents municipis de la demarcació, amb una part comuna i una part que parla de cada localitat. En el cas de Mollet, l’exposició permet veure per exemple fotografies de la ciutat del 14 d’abril de 1931 o les actes municipals de constitució del nou ajuntament republicà. També s’hi mostren documents de l’època, com ara programes d’activitats de la Festa Major d’aquella dècada.
 
Per altra banda, el col·loqui que el Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura acostuma a organitzar entorn del Dia de la Ciutat tractarà enguany sobre la relació entre Jordi Solé Tura i la universitat. La trobada se celebrarà el pròxim 22 de novembre a les 19.15 h, a La Marineta.

Edicions locals