Infraestructures adjudica a Rogasa Construcciones les obres per millorar el trànsit a la rotonda del Decathlon

L'actuació que ha de permetre una millor accessibilitat al nucli urbà, té un pressupost de 2 milions d'euros

Societat

Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat a l'empresa Rogasa Construcciones y Contratas, SAU, el contracte d’execució  de  les obres que han de servir per millorar la mobilitat a la rotonda de la Vinyota. El pressupost per aquests treballs és d'1.659.435,89 € amb IVA inclòs.
Així mateix, també ha adjudicat a la companyia Givasa, SA, els treballs de seguretat viària que s'hauran de realitzar durant el temps que estigui en marxa l'actuació de millora. L'import per aquest servei és de 213.511,41 € amb IVA inclòs.

Aquestes obres, reclamades fa anys pels Ajuntaments de Mollet i Martorelles, han de permetre una millor accessibilitat al nucli urbà de Mollet –reduint-hi els col·lapses circulatoris–, a la C-17 i al polígon industrial de Martorelles, sobretot en les hores punta quan l'acumulació de vehicles és més nombrosa.

Per millorar aquesta mobilitat, el projecte constructiu preveu diverses actuacions, el gruix de les quals es farà entorn de la rotonda de la Vinyota i es complementarà amb la construcció d'una nova rotonda a l'entrada del polígon de Martorelles.

En concret, a Mollet es preveu l'ampliació de l’amplada de la calçada a la rotonda de 8 a 10 metres –reduint el diàmetre de l’illot central–, per millorar la fluïdesa i optimitzar l’aprofitament del costat esquerre de la calçada. També s'ampliarà el carril de sortida de la C-17 a la calçada en sentit Barcelona.

Una altra actuació és la construcció d'un carril directe en direcció al carrer Can Flequer des de l'AP-7 per reduir el nombre de vehicles que necessita accedir a l’interior de la rotonda de la Vinyota. Per donar més fluïdesa a l'entrada a la ciutat, el projecte preveu la supressió de l'espai d'aparcament en bateria existent entre la rotonda de la Vinyota i la de la rambla Pompeu Fabra i dotar aquest tram de 143 metres de tres carrils de circulació, pels dos actuals, entre altres actuacions.

Nova rotonda al polígon

Pel que fa a Martorelles, el projecte preveu construir una nova rotonda per ajudar a pacificar el trànsit a l’entrada del polígon – a la intersecció del carrer de la Verneda amb l'extrem del pont de l'Aiguabarreig, a l'altura del circuit de motocròs.

Edicions locals