La Diputació reobre el trànsit en els dos sentits a la BV-5001 a Montornès després de nou mesos d'obres

Les dues properes setmanes hi haurà afectacions puntual en el trànsit per treballs d’aglomerat i senyalització horitzontal

Societat

La Diputació reobre el trànsit en els dos sentits a la BV-5001 després de nou mesos d'obres
La Diputació reobre el trànsit en els dos sentits a la BV-5001 després de nou mesos d'obres | FOTO: Ajuntament de Montornès

Després de nou mesos amb el trànsit restringit per les obres de la passera de vianants entre l’avinguda de Masia Alzina i l’inici del nucli de Montornès del Vallès paral·lel a la carretera BV-5001, la Diputació ha retirat el pas alternatiu regulat per semàfors.

Divendres es va reobrir el pas amb els dos carrils de la calçada ja operatius. Amb tot, durant les properes dues setmanes hi haurà afectacions puntuals en el trànsit per l’execució dels treballs d’aglomerat i senyalització horitzontal a la carretera.

L’itinerari de vianants entre el nucli urbà i Can Bosquerons permetrà l’accés a peu seguint el camí de la BV-5001 des de la banda de Montmeló. Les obres de l’itinerari a Can Bosquerons es van posar en marxa el mes de març.

L’actuació s’ha estès des de l'avinguda de Masia Alsina al carrer de Mestre Rodrigo. El nou camí corre paral·lel a la carretera BV-5001 per la banda del riu, de manera que s'evitarà la coincidència de trànsit rodat i vianants a la calçada, i es millorarà la seguretat viària. Les obres també s'han aprofitat per soterrar els serveis existents i crear una canalització de titularitat municipal per poder prestar el servei de fibra òptica. El projecte es completarà amb enllumenat públic.

També s'ha instal·lat un nou semàfor a l'entrada al nucli urbà que permetrà el pas dels vianants des del nou itinerari a la vorera ja existent a l'altra banda de la carretera.

Aquest projecte és una demanda que l'Ajuntament de Montornès havia fet a la Diputació –titular de la carretera– per millorar l’accessibilitat a peu al municipi. Aquesta actuació arriba després que el 2017 es construís un itinerari a peu des de la banda de Vilanova. 

Edicions locals