Pere Garriga lidera Catalunya en l'empat contra Eslovènia

El Club d'Escacs present al partit internacional amb Garriga i Ana Matnadze

Esports

Pere Garriga lidera Catalunya en l'empat contra Eslovènia
Pere Garriga lidera Catalunya en l'empat contra Eslovènia | Club d'Escacs Mollet

El mestre internacional Pere Garriga va ser el millor escaquista català del duel contra Eslovènia, que va acabar en empat a 25. La selecció catalana d’escacs ha tornat a competir en un matx oficial després de tres anys aturada. En l’últim precedent, l’any 2018, els catalans van caure clarament davant la potent selecció d'Argentina. Aquesta setmana, en un matx disputat a Terme Čatez, a Eslovènia, la selecció catalana ha aconseguit empatar el duel davant la selecció eslovena i l'esportista molletà va ser l'encarregat de liderar Catalunya. 
 

L’enfrontament s'havia programat ja fa setmanes com a duel d’exhibició en el marc del Campionat d’Europa d’escacs de seleccions, que va començar ahir dijous. Garriga era el segon jugador més rellevant que havia convocat Catalunya i es va convertir en el més important de l'enfrontament contra Eslovènia perquè va ser el que més punts va sumar després de les deu rondes disputades. El molletà va aconseguir vuit victòries, un empat i tan sols una derrota. "Va ser el jugador més determinant de Catalunya, fins i tot va guanyar les dues partides contra el millor jugador eslovè, Matej Sebenik. Va rendir a un gran nivell", explica Ramón Caro, president del Club d'Escacs Mollet i que va ser-hi present al duel oficial de Catalunya, com a vicepresident de la federació catalana. 

Caro s'ha mostrat satisfet del paper de Pere Garriga i també de l'altre escaquista del club molletà, Ana Matnadze, que és mestre internacional i gran mestra femenina. La jugadora del club molletà va aconseguir dues victòries, tres empats i cinc derrotes. "És un orgull pel nostre club prendre part en un partit d'exhibició internacional amb Catalunya. Estem molt contents i ara ens agradaria fer la tornada a Catalunya", manifesta Caro.

Matnadze a l'Europeu

Mentre Garriga i Caro van tornar amb la delegació catalana dijous de matinada, Matnadze s'ha quedat a Eslovènia perquè ha estat seleccionada amb Espanya per disputar l'Europeu. 

Edicions locals