Federico García Lorca, triplement homenatjat a Mollet

La poesia, el flamenc i la dramatúrgia el recordaran en tres actes

Cultura

Federico García Lorca, triplement homenatjat a Mollet
Federico García Lorca, triplement homenatjat a Mollet

Federico García Lorca serà triplement homenatjat a la capital baixvallesana les pròximes setmanes. D'entrada, el Centro Cultural Andaluz de Mollet celebrarà aquest diumenge el seu tradicional homenatge a Federico García Lorca. Ho farà a partir de les 19 h al Teatre Municipal Can Gomà –a les 18.30 h s'obriran les portes–.

L'acte arrencarà amb la presentació del llibre de poesia Dos historias unidas, escrit per dos membres de l'entitat molletana, Francisco Bueno i Charo García. A continuació hi haurà les actuacions dels quadres de ball del Centro Cultural Andaluz de Mollet –Semilla Flamenca, Triana y Arte i Compás– i del seu coro rociero –Amigos del Rocío–. Per últim l'escola de ball flamenc de la Casa de Andalucía de Cerdanyola clourà l'acte amb una dansa dedicada al poeta i dramaturg andalús.

El dia 20, vespre complet

El 20 de novembre hi haurà dues propostes més en honor a Lorca. A les 19 h, el guitarrista paretà Paco Heredia presentarà a la Sala Fiveller el seu darrer treball musical, Lorca, orgullo flamenco, en el qual farà un recorregut per l’obra de Federico García Lorca, interpretada en clau flamenca. Hi actuarà la banda habitual de l’artista, però alhora també garanteixen moltes sorpreses i artistes convidats.

L'activitat està organitzada pel Casal Popular la República de Mollet i hi col·laboren l'ACEPF, les JCC, Comunistes de Catalunya,  Amical de les Brigades Internacionals i la Taula de la Memòria Històrica de Parets.

Tot seguit, a les 21 h, Can Gomà serà l'escenari de l'obra de teatre Rosita, de la companyia Las Melinas i emmarcada en la programació cultural de l'Ajuntament molletà, Arts i Escena. La representació és una versió lliure de Doña Rosita la soltera o El lenguaje de las flores, dramatúrgia escrita per Lorca.

El text original explica el drama de Rosita, que espera durant 25 anys que el seu promès torni d'Amèrica per casar-se amb ella. La història de Rosita parla dels prejudicis que la van aïllar i la van marcir, com va passar a tantes altres dones.

Edicions locals