Josep Rull: 'L'1-O pensaven que trobarien un poble poruc i agenollat i van trobar un poble digne, dempeus'

L'exconseller Josep Rull presenta al Casal Cultural el seu llibre '1 dia d'octubre i 2 poemes'

Política

L'exconseller Josep Rull al Casal amb Clàudia Garcia Novellón, presidenta d'Òmnium Cultural al Vallès Oriental, i Olga Vilaseca
L'exconseller Josep Rull al Casal amb Clàudia Garcia Novellón, presidenta d'Òmnium Cultural al Vallès Oriental, i Olga Vilaseca | @joseprull

El Casal Cultural es va omplir aquest dijous en la presentació del llibre 1 dia d’octubre i 2 poemes de l'exconseller Josep Rull, un dels membres del govern de la Generalitat empresonat per l'1 d'octubre.

Durant la presentació organitzada per Òmnium Cultural, Rull va repassar el que és la seva crònica personal i política escrita des de la presó.

En el llibre, amb un to molt humà, Rull hi desgrana les hores, les experiències, les reflexions, les amistats, les decepcions, les esperances i, sobretot, les seves profundes conviccions nacionals i el seu compromís al servei de Catalunya.

Durant l'acte, Rull va recordar com va viure aquell 1 d'Octubre, "com a conseller però també com a ciutadà", deia. En aquest sentit, l'exconseller de Territori, rememorava les visites que havia fet a diferents col·legis electorals "per veure que tot funcionés" però també recordava el moment de la seva votació com a ciutadà a Terrassa. "A les 11 h vaig anar a votar, com qualsevol ciutadà i recordo les cues infinites en el meu col·legi electoral", deia. Rull reconeixia l'emoció d'aquelles hores i considera que una de les claus de la jornada va ser que "es pensaven trobar un poble poruc, agenollat, i es van trobar un poble digne, dempeus". 

L'acte va ser presentat per Clàudia Garcia Novellón, presidenta d'Òmnium Cultural al Vallès Oriental, i Olga Vilaseca, representant de Junts Mollet.

Edicions locals