Lluís Llach, a Mollet: 'El Debat Constituent és també un projecte per a qualsevol persona unionista'

Divendres es presentava a la ciutadania molletana la fase participativa del Debat Constituent

Política

Lluís Llach, a Mollet: 'El Debat Constituent és també un projecte per a qualsevol persona unionista'
Lluís Llach, a Mollet: 'El Debat Constituent és també un projecte per a qualsevol persona unionista'

Lluís Llach va ser divendres el gran protagonista de la Sala Fiveller, en un acte organitzat per l'ANC i el Casal Popular El Tabaran, per presentar a la ciutadania molletana la fase participativa del Debat Constituent.

El Debat Constituent és una eina perquè "la gent pugui opinar sobre com vol que sigui el país en un futur més o menys immediat", va apuntar Llach. A partir d'un qüestionari de 144 preguntes, pretenen obtenir "un mapa de carreteres que més o menys ens diu com voldríem que fos el país", hi afegia el cantautor, qui ho resumia en "definir què som, qui som i què volem ser".

Malgrat que els organitzadors i qui ho encapçala són marcadament independentistes, Llach va reiterar que aquesta iniciativa ha d'apel·lar tothom, sigui quina sigui la seva ideologia: "El Debat Constituent no és un projecte per a independentistes. Ho és també per als independentistes, però també ho és per a qualsevol persona unionista". Tant és així, que el qüestionari només inclou una pregunta que explícitament pregunti per si es vol o no la independència, "i està rodejada de tres nos".

Amb tot, Lluís Llach també va animar la ciutadania a ser activa: "En comptes d'emprenyar-nos, hem de sortir al carrer i posar-nos al davant d'allò que volem fer".

Pel que fa als organitzadors molletans, Marc Compte, del Casal Popular El Tabaran, remarcava la importància de fer arribar el Debat Constituent a la capital baixvallesana "perquè la ciutadania de Mollet sàpiga que, si ho vol, té aquesta eina al seu abast".

Alhora, Compte es mostrava molt il·lusionat per comptar amb Lluís Llach a l'acte, "una figura important de la història de Catalunya i una persona clau en la transició amb la música com a eina política i de difusió d'idees. És un tòtem pels lluitadors polítics catalans".

Edicions locals