Mor mossèn Brustenga, rector de Mollet durant una dècada

Durant la seva estada a la parròquia de Sant Vicenç es van construir l'església de Santa Rosa i la residència La Immaculada

Societat

Mor mossèn Brustenga, rector de Mollet durant una dècada
Mor mossèn Brustenga, rector de Mollet durant una dècada | Catalunya Religió

El passat 10 de novembre moria mossèn Joaquim Brustenga i Miquel, rector de la parròquia de Sant Vicenç de Mollet entre els anys 1991 i 2002.

Brustenga va néixer el 1935 i va ser ordenat sacerdot diocesà de Barcelona el 1958. El mossèn va deixar la parròquia de Sant Vicenç el setembre de 2002 després de demanar ell mateix el trasllat amb l'objectiu d'afavorir la renovació després de més d'una dècada, durant la qual, va estar acompanyat de diversos vicaris com Salvador Cristau, Miquel Àngel Pérez, Ignasi Condal, Josep Baena i Narcís Puig. A la recerca de nous reptes, va passar la seva darrera etapa com a rector de la parròquia de Sant Ramon Nonat a Collblanc, i a Santa Maria Magdalena al barri de Roquetes de Barcelona fins al 2013, quan va jubilar-se.

Brustenga va deixar empremta durant els deu anys que va exercir de rector a Mollet. Una dècada durant la qual es va posar la primera pedra i es va poder inaugurar la residència d'avis La Immaculada. També va ser l'època de la construcció i consagració de l'església del barri de Santa Rosa.

"Recordem els seus esforços en la Missió evangelitzadora celebrada el febrer de l’any 1999 amb col·laboració dels pares claretians, i gran participació de feligresos treballant amb grups. D’aquesta Missió i de la seva feina en van sorgir grups de treball per aprofundir en l’agermanament amb el poble de Cinco Pinos a Nicaragua, la pastoral de presons, i l’acolliment d’immigrants", explica Vicenç Vilà, en l'obituari a Catalunya Religió.

També va ser un dels promotors de la creació del Centre d’Estudis Molletans i va contribuir a la formació i dinamització de diferents grups col·laboradors de totes les edats a la parròquia. "Queda en el record de molts dels nostres joves la seva expressió «txicalicà!!", recorda Vilà.

Edicions locals