El nombre d'ingressats per Covid a l'Hospital torna a enfilar-se

L'índex de rebrot a la ciutat torna a situar-se en un nivell considerat "molt alt"

Societat

L’Hospital de Mollet té onze persones ingressades a causa de la Covid-19, una de les quals està a l’UCI, un increment notable respecte a la setmana passada, quan hi havia tres pacients ingressats.

Aquesta és una de les dades que s'ha tractat aquest dilluns en la reunió de coordinació que ha l'Ajuntament de Mollet, que es mostra "preocupat" davant els principals indicadors de la Covid-19 a la ciutat i l’augment del nombre de persones ingressades a l’Hospital.

Segons les últimes dades oficials, l’índex de rebrot a Mollet se situa en 381 i la velocitat de retransmissió en 2,17. Són xifres que estan per sobre de les dades generals de Catalunya, amb un índex de rebrot de 207 i una velocitat de retransmissió d’1,46. L'Organització Mundial de la Salut considera que el risc és “molt alt” quan l’índex de rebrot supera la xifra de 200.

Als centres educatius de Mollet hi ha 239 persones confinades, entre alumnes i professors, i 38 casos positius, segons dades facilitades per l'Ajuntament.

El 86,2% de la població de Mollet més gran de 12 anys ja ha rebut la vacuna, el que comporta que 40.650 molletans i molletanes tinguin la pauta completa.

Davant aquestes dades, l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, alerta que la pandèmia "no s’ha acabat, no podem abaixar la guàrdia" i encoratja la població a vacunar-se. "S’ha demostrat que la vacuna funciona i, per tant, és important que aquelles persones que no s’han vacunat encara ho facin com més aviat millor. No fer-ho és una imprudència que posa en risc la salut col·lectiva i la vida de les persones”, ha afegit.

Edicions locals