El Govern autoritza el Circuit a renovar els contractes amb la Fórmula 1 i MotoGP

La renovació dels contractes comprèn el període entre el 2022 i el 2026

Esports

| Circuit de Barcelona-Catalunya

ACN

El Circuit de Barcelona-Catalunya comptarà al seu calendari durant els pròxims cinc anys de les curses de la Fórmula 1 i de la MotoGP. El Govern ha autoritzat aquest dimarts a la societat Circuits de Catalunya per signar els contractes de renovació de les curses d'automobilisme i motociclisme,  per al període entre el 2022 i el 2026. Això sí, queda pendent que es formalitzi la firma dels contractes respectius. 

En el cas de la Fórmula 1, el Govern ha aprovat la signatura dels contractes de promoció de cursa, drets del Circuit i de llicència de propietat intel·lectual de la F1, en relació amb el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1. De fet, la cursa ja estava inclosa dins el calendari del 2022, que inclou 23 curses i la del Circuit serà la sisena de la temporada el 22 de maig. 

En el cas de MotoGP, el Govern ha autoritzat a prorrogar i modificar el contracte de promoció signat entre Circuits de Catalunya i Dorna Sports pels pròxims cinc anys també. La cursa del Circuit apunta al 5 de juny del 2022, segons l'últim calendari publicat per MotoGP, que inclou 22 curses al calendari del 2022. 

La renovació d’aquests contractes va lligada al replantejament de la infraestructura. Aquest es definirà en el Pla Estratègic del Circuit de Catalunya amb l’objectiu de dinamitzar-lo i vincular-lo a la sostenibilitat i la innovació tecnològica.

Així mateix, la renovació d’aquests contractes s’ha produït en la mateixa setmana que el Circuit de Catalunya celebra el 30è aniversari. El pròxim dissabte 27 de novembre, obrirà les portes amb una festa per compartir amb la ciutadania l’aniversari i l’aposta per un nou circuit. L’acte vol acostar l’equipament a tots els públics, amb activitats adreçades a totes les edats.

El conseller d'Empresa i Treball posa Silverstone o Nürburgring com a exemples a seguir

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha parlat dels eixos del nou Circuit de Catalunya després que la Generalitat hagi aprovat aquest dimarts la renovació dels contractes de la Fórmula 1 i de Moto GP per als propers 5 anys. "Volem que el Circuit de Catalunya sigui un referent en sostenibilitat i que generi activitat industrial. Es tracta d'una peça estratègica de país", ha afirmat Torrent als micròfons del 'Versió RAC1'. "El pla estratègic treballa en tres eixos: esdevenir un referent en sostenibilitat, fer més esdeveniments i convertir-se en una plataforma que dinamitzi l'entorn, que generi un ecosistema d'empreses i start-ups al voltant", ha precisat el conseller d'Empresa i també president del Circuit de Catalunya-Montmeló.

"Volem que al Circuit hi passin més coses de les que passen ara. Els nostres referents són Silverstone i la fabricació de vehicles que hi ha al voltant, i Nürburgring per la seva oferta familiar i social", ha posat d'exemples Torrent, que també ha destacat la capacitat turística i de promoció del país dels grans premis de motos i cotxes. "Cada GP de F1 el segueixen 84 milions de ciutadans a tot el món. El retorn és de més de 200 MEUR", ha xifrat el conseller d'Empresa i Treball. "L'àmbit automobilístic va cap a la descarbonització i els fabricants estan fent canvis molt importants. Volem ser-hi i una peça essencial és el Circuit", ha volgut deixar clar Torrent.

Edicions locals