Desarticulat un grup criminal especialitzat en estafes bancàries que suplantava la identitat de les víctimes

La investigació es va iniciar arrel d'un robatori a l'interior d'un vehicle a Mollet

Societat

Mollet del Vallès

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mollet del Vallès han desarticulat un grup criminal que hauria comès més d'un centenar de delictes, la majoria al Vallès. Els detinguts obtenien documentació sostreta per després utilitzar-la per fer-se passar pel titular del compte bancari i treure diners.

La investigació es va iniciar a començaments del mes de gener d’enguany, després que agents dels mossos de Mollet van rebre la denúncia d’un robatori a interior de vehicle, d’on van sostreure la documentació i altres objectes. Al cap de tres mesos la persona que va patir el robatori va denunciar que algú havia utilitzat el seu document per intentar retirar diners en una entitat bancaria i més endavant també va rebre càrrecs efectuats al seu compte de compres efectuades en diferents localitats.

En el decurs de la primera denúncia es va iniciar una extensa investigació on es va detectar i comprovar un seguit de casos relacionats amb el mateix modus operandi, captaven documents d’identitat sostrets o perduts per posteriorment realitzar extraccions fraudulentes. Es feien passar per les persones que figuraven als documents, es presentaven a entitats bancàries i aconseguien reintegraments fraudulents de diners. Aquesta manera de fer es repetia fins que buidaven el compte.

Una altra modalitat delictiva que practicaven, després de buidar els comptes era falsificar nòmines amb els documents d’identitat i demanar targetes de crèdit en grans centres comercials i feien compres a diferents establiments a crèdit.

Aquest grup va actuar en més de 25 localitats de diferents parts de Catalunya, entre elles, Mollet del Vallès, Rubí, Pineda de Mar i Gavà. Les seves actuacions van afectar almenys 10 víctimes i van arribar a acumular prop de 100.000 euros en reintegraments o despeses.

Arran de la investigació, els agents van detenir el passat 25 d’octubre dos homes i una dona de 21, 29 i 47 anys de nacionalitat espanyola i portuguesa, com a presumptes autors dels delictes de furt, ús de documents autèntics sense estar legitimat i estafa bancària. Més endavant i en data 9 i 10 de novembre van detenir tres dones més de 39, 43 i 48 anys de nacionalitat espanyola, com a presumptes autores dels delictes d’ús de documents autèntics sense estar legitimat i estafa bancària. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Edicions locals