El CC Plana Lladó celebra els 40 anys amb una exposició

La mostra té fotografies històriques i bicicletes antigues

Esports

El CC Plana Lladó celebra els 40 anys amb una exposició
El CC Plana Lladó celebra els 40 anys amb una exposició | JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

El Club Ciclista Plana Lladó ha commemorat els seus 40 anys amb una exposició al Centre Cultural La Marineta, que es podrà veure fins al 3 de desembre. La mostra, que ocupa dues sales polivalents de la primera planta, està formada per una seixantena de fotografies històriques dels últims 40 anys, material dels inicis del club i diverses col·leccions de bicicletes antigues i de corredors professionals.

D'entre les bicicletes de renom, hi ha dues del català Melcior Mauri. Una d'elles és amb la que va guanyar la Vuelta a Espanya, l'any 1991, i l'altre, quan es va proclamar subcampió del Món de contrarellotge, l'any 1998. També hi ha la bicicleta del paralímpic Juan José Méndez, del 2020, i d'altres més antigues, com ara la de Pedro Torres, del 1980, i de Celestino Prieto, del 1987. "També tenim altres bicicletes molt més antigues, sense esperit competitiu. Una d'elles, data del 1910, que té llantes de fusta, i l'altre és del 1918, que no està restaurada i la fem servir quan fem alguna trobada de bicicletes d'època. També tenim part de la col·lecció del soci Carles Rivas i una altra del soci Moncho", explica el president del CC Plana Lladó, Germám Viejo, que destaca alguna de les fotografies de la sala: "Estan agrupades per les sortides que hem anat fent, altres són de la Marxa Pelegrí Pi i d'altres d'homenatges que hem fet a corredors destacats".

Una setantena de socis El Club Ciclista Plana Lladó es va fundar per l'afició a la bicicleta d'uns amics del barri Plana Lledó, de Mollet. Als seus inicis el club tenia una seu al barri, que després d'uns anys s'ha ubicat finalment al Centre Cultural La República. En l'actualitat, el club té una setantena de socis.

Edicions locals