La PAH alerta d'un nou desnonament amb menors a Mollet previst per dilluns

El jutjat número 3 ha decretat la desocupació del pis, propietat de BuildingCenter, societat de CaixaBank

Societat

| PAH Mollet

La PAH ha alertat que el proper dilluns a les 10 del matí està previst un desnonament al carrer Rafael Casanova de Mollet, en què hi hauria implicats dos menors i el seu pare, sense alternativa residencial.

Segons expliquen des de la PAH, el Mohamed, amb els seus dos fills, actualment sense ingressos (a l’espera de la renda garantida) ni alternatives, va ocupar un habitatge propietat de BuildingCenter, societat de CaixaBank centrada en la desinversió de la cartera d'immobles procedents del grup. Hauria accedit a l’habitatge a través d’una màfia i "va ocupar un habitatge sobre el qual hi havia una ordre de desnonament anterior", diuen.

La PAH ja va aconseguir parar el primer desnonament el passat 8 de novembre per disposar de temps perquè "li arribés la resolució positiva del padró, poder sol·licitar l’informe de vulnerabilitat i començar a buscar un reallotjament via la taula d’emergència", expliquen.

Amb tot, el padró encara no ha arribat i "sense ell els serveis socials no estan fent l’informe de vulnerabilitat", un document imprescindible segons la PAH per poder fer els tràmits per acollir-se a la moratòria de desnonaments, apel·lant a la falta del padró. La PAH reclama a l'Ajuntament més agilitat en les tramitacions del padró. "Havent-hi un procés de desnonament en marxa, la burocràcia hauria de ser més àgil per a evitar situacions incòmodes com tenir una família al carrer", diuen. 

D'altra banda, la PAH acusa el jutjat número 3 de Mollet de "falta d'humanitat" en casos com aquests. "Hem pogut constatar d’algun temps ençà l’enduriment del jutjat número 3 de Mollet, actuant més del costat dels qui volen desnonar que del costat de les famílies vulnerables", asseguren des de la PAH, que denuncia que en aquest cas s'ha optat per activar el dispositiu policial i la presència de la Brimo.

"Des de la PAH Mollet Baix Vallès, estem actuant d’urgència, activant tot el que és a la nostra mà i picant a totes les porta possibles, per a suspendre el desnonament abans de la seva execució o almenys aconseguir la documentació necessària perquè el dilluns, tant comitiva com Mossos es tornin per on han vingut", expliquen membres de la PAH, que asseguren que, després dels tràmits fets aquest divendres al matí "la pilota està en serveis socials i d’ells depèn passar-se-la a BuildingCenter i Caixabank perquè sol·liciti la suspensió del desnonament als jutjats", conclouen.

 

Edicions locals