El Circuit celebrarà un mínim de tres grans premis de MotoGP en cinc anys

Se signa l'acord dels contractes per mantenir les curses de Fórmula 1 i MotoGP fins al 2026

Esports

| Circuit de Barcelona-Catalunya

Montmeló

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha segellat els acords amb la Fórmula 1 i MotoGP per tenir els grans premis fins al 2026. Aquests pactes han prosperat després que la Generalitat de Catalunya autoritzés la signatura d’ambdós contractes, tal com es va anunciar en la roda de premsa posterior al Consell Executiu el passat dimarts. Els monoplaces de la Fórmula 1 visitaran l'asfalt vallesà fins al 2026, mentre que de les motocicletes se’n faran tres en els pròxims cinc anys i els altres dos restants es podrien alternar amb altres circuits de la península. 

A MotoGP ha arribat l'alternança al circuit vallesà. L’acord signat entre el Circuit i Dorna Sports, representada pel seu màxim responsable, Carmelo Ezpeleta, assegura la celebració d’un mínim de tres grans premis durant cinc anys. D’aquesta manera, el Gran Premi de Catalunya de MotoGP assegura la seva celebració per la temporada 2022, mentre que a partir de llavors podria alternar-se amb altres circuits de la península fins al 2026, el darrer any de contracte, i mantenint sempre un mínim de tres edicions en el període del 2022 al 2026. Roger Torrent, conseller del Departament d'Empresa i Treball i president del Circuit de Barcelona-Catalunya: "Estem molt satisfets de continuar acollint la competició més important del món del motociclisme. És una gran notícia per a l’afició del nostre país, per a la projecció internacional de Barcelona i Catalunya, i per a l’objectiu de convertir el Circuit en peça estratègica pel desenvolupament econòmic i social vinculat a la indústria de la mobilitat verda".

Pel que fa a Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna Sports, ha assegurat que "la renovació per cinc temporades més amb el Circuit de Barcelona-Catalunya és, sense cap dubte, una molt bona notícia per al Mundial de MotoGP. L'espectacular traçat català ha estat lligat a MotoGP des dels inicis de Dorna i s'ha convertit en un fix al calendari de cada temporada. Aquest rellevant acord que estén la relació fins a 2026 demostra, una vegada més, el compromís mostrat pel promotor amb el nostre campionat”.

Pel que fa a la Fórmula 1, Stefano Domenicali, president i CEO de la Formula 1, ha explicat que  "estemen cantats d’anunciar aquest acord amb el Circuit de Barcelona-Catalunya. Vull agrair al promotor i a les autoritats el seu entusiasme i compromís per mantenir la Fórmula 1 a Barcelona, amb millores que es faran a la pista i a les instal·lacions, i així continuar la nostra llarga història junts. Els equips i els pilots sempre estan il·lusionats per córrer al Circuit i visitar Barcelona, i els aficionats espanyols seguiran mirant de prop els seus herois nacionals, Fernando Alonso i Carlos Sainz”.

Entrades a la venda 
Aprofitant l’anunci de les renovacions amb Formula 1 i Dorna, el Circuit de Barcelona-Catalunya ja ha posat a la venda les entrades del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 (20-22 maig) i el Gran Premi de Catalunya de MotoGP (3-5 juny).

Edicions locals