Mor Isidro Carpio, regidor de l'Ajuntament de Mollet entre 1979 i 1987

Cap de llista socialista amb el retorn de la democràcia, Carpio ha mort a 67 anys

Societat, Política

Mor Isidro Carpio, regidor de l'Ajuntament de Mollet entre 1979 i 1987
Mor Isidro Carpio, regidor de l'Ajuntament de Mollet entre 1979 i 1987

Aquest cap de setmana ha mort Isidro Carpio García, qui va ser el primer cap de llista dels socialistes a l'Ajuntament de Mollet amb el retorn de la democràcia. Carpio ha mort a Mollet als 67 anys.

Nascut a Salamanca el 1954, en l'àmbit laboral, Carpio va ser administratiu al ram del metall, criminòleg i cap de gestió de serveis a clients d'ADIF. El 1973 es va traslladar a Barcelona, ​​on va començar a treballar a l'empresa d'electrodomèstics New Pol de Martorelles. El 1976 es va incorporar a la UGT i el 1977 a la Federació Socialista Catalana del PSOE.

Restablerta la democràcia va formar part de l'Agrupació Socialista de Mollet del Vallès, de la qual va ser primer secretari. Va ser cap de llista a les primeres eleccions municipals de la democràcia celebrades l'abril de 1979, guanyades pel PSUC, i va exercir com a primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Mollet. En aquell primer mandat també va ser regidor de Governació.

El 1983 va tornar a encapçalar les llistes del PSC, que van guanyar les eleccions amb el 40,76% dels vots, però no va aconseguir l'Alcaldia, que va ostentar Carme Coll, a conseqüència del pacte entre el PSUC i CiU. Durant aquest mandat va ser diputat provincial de Barcelona.

En discrepància amb la línia més catalanista del PSC de l'època, va deixar el partit el 1987, després que Montserrat Tura el rellevés, amb el suport de la direcció del partit que cercava un perfil diferent al de Carpio. Aquell mateix any es va traslladar a Andalusia, on va estar treballant uns anys. El 1992 va tornar a Catalunya i més tard es va incorporar a Àgora Socialista, un corrent intern del PSC creat el 1998, que va ser expulsat del partit i que propugnava la unitat del PSC i el PSOE, un fòrum del qual va ser president.

El 2013, juntament amb un grup d'exmilitants del PSC, va encapçalar una plataforma per constituir un nou partit d'ideologia socialista que aposta per una ideologia més espanyolista que el PSC: el Partit Socialista Popular de Catalunya, del qual va ser secretari general.

La cerimònia de comiat de Carpio es farà a l'església de Sant Vicenç aquest dimarts a les 10.30 h.

Edicions locals