Font: 'Mollet està en un punt estratègic per desenvolupar-se a nivell econòmic i logístic'

Junts Mollet convida el secretari general de Territori, Ricard Font

Política

Font: "Mollet està en un punt estratègic per desenvolupar-se a nivell econòmic i logístic"
Font: "Mollet està en un punt estratègic per desenvolupar-se a nivell econòmic i logístic"

La situació estratègica de Mollet al mapa és una oportunitat per al seu desenvolupament. Així ho considera Ricard Font i Hereu, secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, que aquest dimarts visitava la ciutat, convidat per Junts Mollet, per parlar de l’estratègia territorial que té el Govern de la Generalitat.

Aquesta estratègia, segons Font, vindrà determinada pels canvis de futur que es viuran en la mobilitat, el model energètic i la digitalització. Els canvis en la mobilitat –a conseqüència del teletreball, el vehicle elèctric i la promoció del transport públic– afectaran les actuals vies de comunicació en els propers 10 o 15 anys, opina Font. L'increment del comerç electrònic i el desenvolupament de la indústria neta, tecnològica i logística són altres dels reptes que s'hauran d'afrontar. "La logística és una indústria neta, però consumeix molt de sòl. Haurem de ser més intel·ligents i crear polígons en alçada", deia, a la vegada que advocava per donar més protagonisme al ferrocarril en la distribució de mercaderies: "Això ajudarà a la descarbonització perquè traurà molts dels camions de les carreteres", apuntava.

En aquest escenari futur, Font assegura que Mollet té moltes oportunitats per desenvolupar-se en l’àmbit econòmic, logístic i industrial. "Està situat en un punt estratègic a cavall de moltes infraestructures que connecten eixos de comunicació, però també eixos econòmics com Osona i Girona", deia.

Creixement de Mollet

En la trobada, alguns dels assistents van mostrar el seu rebuig a les línies del POUM de Mollet pel que fa, principalment, al creixement en habitatge i població. Font opinava que al país existeix una situació d'emergència habitacional i climàtica, davant les quals exposava dues alternatives: el decreixement actiu o el creixement sostenible. "Els municipis han de prendre decisions de cap a on volen anar, però no podem consumir sól per consumir", deia. En el cas concret del POUM de Mollet, Font evitava posicionar-se. "Des de la Generalitat intentem respectar l'autonomia municipal", deia, tot i que opinava que "sempre s'és a temps de canviar un POUM". 

Edicions locals