El passaport Covid dispara la vacunació a Mollet i el Baix Vallès

L'anunci de l'obligatorietat del certificat ha multiplicat gairebé per tres les primeres dosis

Societat

El passaport Covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències ha entrat en vigor aquest divendres, després que el Govern de la Generalitat hagués de suspendre l'obligatorietat d'ensenyar el certificat divendres passat perquè la pàgina web de La Meva Salut –d'on s'ha de descarregar el document– s'havia saturat des de dijous, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar-ne el seu ús.

Tot i que, fins ara no ha entrat en vigor, només l'anunci de la seva implantació ha estat un revulsiu per a la vacunació. Des del 23 de novembre que es va anunciar la intenció del Govern català de tirar endavant la mesura, les dades de vacunació de primeres dosis s'han disparat al territori, on gairebé s'han triplicat. Entre el 23 de novembre –dia en què es va anunciar– i l'1 de desembre, a Mollet es van administrar 221 primeres dosis de la vacuna per la Covid, un 140% més que els nous dies anteriors, quan se n'havien posat 92.

Un efecte similar s'ha viscut al Baix Vallès, on també s'ha disparat la vacunació que ha passat de 263 primeres dosis a 623 en els mateixos períodes, un 136% més. El dia amb més persones que es van posar la primera dosi va ser divendres passat 26 de novembre, amb 121 persones al Baix Vallès, 46 de Mollet. Cal remuntar-se al mes d'octubre per trobar algun dia amb un nivell de vacunacions tan elevat.

Segons dades de Salut, a Catalunya, la vacunació de primeres dosis ha augmentat un 82% des que es preveu el certificat covid.

 

Edicions locals