Un arbre de 12 metres encén el Nadal molletà

La ciutat va celebrar l'acte d'encesa dels llums i de l'arbre dijous a la tarda, que dona el tret de sortida a la programació nadalenca

Economia

Un arbre de 12 metres encén el Nadal molletà
Un arbre de 12 metres encén el Nadal molletà

La ciutat va donar la benvinguda a les festes de Nadal amb la tradicional encesa de llums als carrers i a l'arbre, situat a l'encreuament de la rambla Fiveller amb la rambla Balmes i que enguany, amb 12 metres d'alçada, és més gran que en altres edicions.

L’alcalde, Josep Monràs, la regidora de Cultura i Comerç, Mercè Pérez, i representants del comerç de la ciutat van ser presents en aquest esdeveniment festiu que dona inici a una programació nadalenca ben diferent i molt més activa que la de l'any passat, afectada per la pandèmia.

Pérez explicava que els llums enlluernen, guarneixen i omplen d'esperit nadalenc la ciutat, "perquè la gent de Mollet es quedi a Mollet. Comença la campanya de compres i volem que la gent s'animi a quedar-s'hi i a comprar a la ciutat".

En aquesta línia s'hi referia Monràs: "Els ciutadans han de saber que tenen un comerç de proximitat i de qualitat que els atendrà amb una relació molt personal. Allò que puguin que ho comprin a la seva ciutat".

El batlle també feia referència a la gran diferència de la campanya i la programació nadalenca respecte de l'any passat, que defineix com un "Nadal tristot". Les presents festes comptaran amb "molts més llums que altres anys" i l'alcalde l'encara "amb un cert optimisme, on es reactivi l'activitat comercial i social, sempre amb prevenció i precaució, perquè encara no ens n'hem sortit del tot d'aquesta pandèmia. Però hem de generar aquesta il·lusió i això és el que intentem amb aquesta encesa".

Per últim, els dos membres del govern avançaven que la intenció és que hi hagi una cavalcada de reis "el més normal possible". També destacaven que entre les activitats, a l'antic Ajuntament hi haurà un mapping amb les projeccions d'uns dibuixos realitzats per alumnes de les escoles molletanes.

Torna el tren de Nadal

Per altra banda, l'Associació d'Autònoms de Dones i Homes Emprenedors de Catalunya s.XXI (ADHEC) ja ha començat a posar en marxa algunes de les propostes que formaran part de la campanya nadalenca d'enguany que organitza amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Aquest dijous, 2 de desembre, l'entitat juntament amb l'Associació de Veïns de Can Borrell va celebrar la seva particular encesa de llums, que va acompanyar amb una xocolatada popular.

Com ja és tradició, ADHEC instal·larà tres tions a la ciutat. Un d'ells es pot trobar al Mercat Municipal i els altres dos estaran a la perruqueria Montse Casellas de l'avinguda Gaudí i a la masia de Can Borrell perquè els infants els puguin visitar. Més endavant, està previst fer-los cagar. El primer en fer-ho serà el de l'avinguda Gaudí (18 de desembre); el segon el de Can Borrell (19 de desembre) i el dia 23 de desembre serà el torn del tió del Mercat.

Per les festes d'enguany també es recupera el tren de Nadal. Aquest circularà del 22 de desembre al dia 3 de gener –excepte el 25 de desembre, l'1 de gener i els dimarts de mercat.

Així mateix, ADHEC sortejarà  30 lots de Nadal i 1.000 euros en vals de compra entre la clientela dels 150 comerços molletans que participen de la campanya. El sorteig dels lots de Nadal se celebrarà el dia 15 de desembre i el dels vals de compra el dia 11 de gener.

Edicions locals