La Generalitat reclama a Renfe que restauri el servei del Tren Blanc

El conseller de Territori assegura que ha estat una decisió "unilateral" de l'operadora

Societat

La Generalitat reclama a Renfe que restauri el servei del Tren Blanc
La Generalitat reclama a Renfe que restauri el servei del Tren Blanc

El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha reclamat a Renfe "formalment i informalment" la restitució del Tren Blanc. Puigneró ha denunciat que ha estat “una decisió unilateral de Renfe” no reprendre aquest servei, després que la temporada passada no circulés com a conseqüència de la pandèmia. 

Durant la temporada de neu, “aquesta línia l’utilitza molta gent i en aquests anys que ha estat funcionant ha estat una via per arribar a les pistes d’esquí des de Barcelona i altres municipis sense haver d’agafar el cotxe”, ha posat de manifest el vicepresident. “Per això demanem restablir aquesta línia com abans millor”, ha dit, i ha afegit que “és un exemple més de com el traspàs de 2009 va ser un traspàs fake, que no contemplava el que és realment la possibilitat per part de la Generalitat de gestionar íntegrament el servei de Rodalies”.

El Tren Blanc, que permet connectar Barcelona i l’estació d’esquí de la Molina durant la temporada de neu, és un servei que potencia la mobilitat turística i l’activitat al Ripollès i la Cerdanya durant la temporada de neu, ha posat de relleu el vicepresident. És un servei semidirecte de l’R3 entre l’Hospitalet i Puigcerdà –un al matí i un a la tarda els caps de setmana i festius– que es presta des de fa uns 10 anys durant la temporada de neu.

La petició arriba després que la plataforma Perquè no ens fotin el tren n'hagi denunciat públicament la supressió.

Edicions locals