'Ser una persona voluntària és una manera de viure'

Sergi Cuevas fa deu anys que es dedica a fer de voluntari en diferents esdeveniments esportius, des de Rússia fins al Brasil

Esports

'Ser una persona voluntària és una manera de viure'
'Ser una persona voluntària és una manera de viure'

Sant Fost de CampsentellesJosé Luis Rodríguez Beltrán

Sergi Cuevas, amb 35 anys i veí de Sant Fost, forma part del voluntariat del Mundial d'Handbol Femení, que es disputa a Granollers fins al 19 de desembre. La figura del voluntari es veu a cada racó del Palau d'Esports granollerí i a cada jornada hi ha prop de 150 persones voluntàries, d'un total de mig miler que s'hi van inscriure.

El santfostenc està en la zona de VIPS del Mundial i té diverses tasques, com ara les acreditacions o els accessos. Tot i que per a ell, tot això no és nou perquè és un voluntari expert amb més d'una dècada d'experiència. Fa 10 anys que aprofita qualsevol esdeveniment internacional per visitar altres llocs i ja ha estat a Rússia, per viure els Jocs Olímpics d'estudiants, i al Brasil, el 2016 pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. "Vaig començar a ser voluntari el 2010 amb l'Europeu d'Atletisme de Barcelona. Després, també vaig participar en el Mundial d'Handbol Masculí, a Granollers; un any després, al Mundial de Bàsquet; i el 2019, a Mollet, amb els World Roller Games", diu el santfostenc, que treballa de tècnic auxiliar bibliotecari, i gaudeix al Pavelló d'Esports amb una nova experiència esportiva: "Soc voluntari perquè és una manera de viure la vida, m'agraden els valors que transmet l'esport". D'entre les experiències viscudes, Cuevas admet que per anar-hi als Jocs Olímpics del Brasil va passar un filtre: "Em van fer una entrevista per Skype, després vaig ser-hi en la competició de tennis".

JJOO París 2024
El seu pròxim repte serà el 2023 amb el Mundial de futbol femení, a Austràlia i Nova Zelanda, i el 2024 també vol ser a les seves segones olimpíades amb els Jocs Olímpics de París.

Mundial d'Handbol Femení fins al 19 de desembre a Granollers

El Mundial d'Handbol Femení es va iniciar el passat 2 de desembre a Granollers, amb un total de 32 seleccions repartides entre quatre seus –Granollers, Castelló, Llíria i Torrevella–. La ciutat granollerina és l'única on es juguen les tres fases del campionat i des del pròxim dimarts acollirà la ronda final, a partir dels quarts de final. La final del Mundial tindrà lloc el 19 de desembre al Palau d'Esports.

Edicions locals