Lluís Ruiz i Carla Benedicto guanyen La Neorural

La cursa de muntanya va tenir lloc diumenge amb prop de 300 participants en un circuit exigent pel Parc Natural de la Serralada Litoral

Esports

Lluís Ruiz i Carla Benedicto guanyen La Neorural
Lluís Ruiz i Carla Benedicto guanyen La Neorural | Roger Correm / La Neorural

Santa Maria de Martorelles

Lluís Ruiz, del Mountain Runners del Berguedà, i Carla Benedicto, del VO2 Team, han guanyat la 9a edició de La Neorural, que tornava a celebrar-se després d'un any sense cursa de muntanya per la Covid-19. El trail va tenir lloc diumenge, amb sortida i arribada a Santa Maria de Martorelles, amb prop de 300 participants que van haver de superar un exigent recorregut de 24 km i 1.800 metres de desnivell acumulat per corriols i camins del Parc Natural de la Serralada Litoral. 
 

En categoria masculina Lluís Ruiz va trencar la cursa al quilòmetre 4 i va córrer en solitari pràcticament tota la cursa. L'atleta va imposar-se amb un temps de 2 hores, 41 minuts i 59 segons. L'emoció del podi masculí va quedar en conèixer el segon lloc, que va ser finalment per Pol Codina, del Cerdanya Pirineus, que va arribar gairebé cinc minuts després del campió i tres segons abans del tercer, Gaspar Bartra, del Team KH-7. 

Pel que fa en categoria femenina, la vencedora va ser Carla Benedicto, que es va situar líder a partir del quilòmetre 12 per imposar un fort ritme de cursa a les pujades. Benedicto va guanyar amb un registre de 3 hores, 27 minuts i 22 segons. Un minut després va arribar la segona classificada, Marta Muixí, del Collbaix-Celler de Molí, i a cinc minuts, la tercera, Eli Pascual, del CA Montornès.  

Edicions locals