El bar La Cúpula de Sant Fost canvia de mans

Els santfostencs Roger Cassà i el xef Jose Delgado prenen les regnes de l'establiment de restauració

Economia

D'esquerra a dreta Víctor Torremocha, Roger Cassà i Jose Delgado FOTO: Gerard Magrinyà
D'esquerra a dreta Víctor Torremocha, Roger Cassà i Jose Delgado FOTO: Gerard Magrinyà

Laura Ortiz

El Bar La Cúpula canviarà de mans el mes de gener. Després de tretze anys al capdavant, el fins ara propietari, Víctor Torremocha, ha decidit traspassar el negoci de restauració, que s'ha convertit en un referent de les hamburgueses i els entrepans gurmet, però també en un motor d'activitat cultural al municipi.

"Són molts anys i tinc ganes d'iniciar altres projectes", explica Torremocha, qui avança que vol formar-se a nivell professional en el món de la cuina. I és que Torremocha, igual que el seu primer soci al bar, Adrià Lemus, quan van quedar-se la Cúpula fa tretze anys provenien de mons molt allunyats de la restauració. "Jo havia acabat la carrera d'aparellador i l'Adri era  dissenyador. Tot ho vam anar fent de manera autodidacta", diu.

Gastronomia i cultura

Però si La Cúpula ha tingut un tret diferencial ha estat per la seva implicació en esdeveniments culturals i musicals. De fet, d'entre les parets de l'establiment de l'avinguda Prat de la Riba han sorgit iniciatives com els festivals Carmanyola Sound, el Brunzit i el Crock Rock i s'han organitzat concerts al bar, que ha esdevingut punt de trobada del jovent de Sant Fost i l'entorn. "Hem fet moltes coses i ens ho hem passat molt bé. No dèiem no a res i ens hem convertit en el centre neuràlgic de molt del moviment associatiu entre els joves", considera Torremocha.

Nous propietaris

Ara dos joves santfostencs agafaran el relleu de Torremocha. Es tracta del xef Jose Delgado i el seu soci Roger Cassà, provinent del món del màrqueting i la consultoria d'empreses. El projecte que tiraran endavant a partir del gener vol "respectar el que s'ha fet fins ara a La Cúpula, que continuï sent un punt de trobada i amb bon ambient", explica Delgado. Pel que fa a l'oferta gastronòmica, el xef avança que es vol mantenir la mateixa línia d'hamburgueseria i entrepans especials i que alguns dels "intocables" de l'actual carta es mantindran. Però a més, la nova direcció vol ampliar l'oferta amb altres propostes, "amb bon producte, barreges de sabors i tècniques gastronòmiques, però sense preus esbojarrats", assegura Delgado.

I és que el xef vol deixar també l'empremta de la seva llarga experiència en cuina malgrat la seva joventut. Ja de ben petit, Delgado sabia que es volia dedicar a la gastronomia i després d'estudiar a l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona s'ha format a cuines de xefs amb estrella Michelin com El Celler de Can Roca, el restaurant Mugaritz del xef basc Andoni Luis Aduriz, el Compartir de Cadaqués –de xefs formats a El Bulli– i Can Jubany, entre altres. Un dels seus últims projectes va ser amb Marc Ribas, el cuiner i presentador del programa Joc de Cartes de TV3, un concurs que Delgado va guanyar el 2017 com a cap de cuina del restaurant Divinum de Girona.

A partir del gener, La Cúpula obrirà amb nous propietaris i mantindrà els mateixos horaris que fins ara: de dimarts a dijous, a la tarda, i divendres i cap de setmana, matí i tarda.

Edicions locals