Albert Puig s'estrena al capdavant del Pessebre Vivent de Sant Fost

Puig, que ja n'era el president l'any passat, va viure diumenge la seva primera funció del pessebre santfostenc ostentant-ne el càrrec

Cultura

Albert Puig, president del Pessebre Vivent de Sant Fost
Albert Puig, president del Pessebre Vivent de Sant Fost | S.C.

El Pessebre Vivent tornava diumenge a Sant Fost dos anys després amb "molts nervis i inquietuds", com explica el seu president, l'Albert Puig, de 28 anys, qui viurà aquest Nadal les seves primeres funcions al capdavant de l'entitat.

Puig va assumir el càrrec de secretari dels pessebristes santfostencs el 2018, i dos anys després va suplir Amadeu Gelada a la presidència. Ho va fer amb una organització "totalment nova" i rejovenida, amb diverses persones que ronden la trentena d'anys, així com amb algunes d'una cinquantena. Tanmateix, sí que tenen "el suport de l'organització antiga" i n'estan "molt agraïts", diu Puig.

El president novell afirma que les persones que havien manegat l'entitat durant més de 30 anys van demanar fer una passa al costat i eren els que venien al darrere qui ho havien de liderar. "El Pessebre Vivent de Sant Fost no es pot acabar, i estem treballant amb totes les forces, energies i il·lusions perquè això no succeeixi. M'ho prenc com una gran responsabilitat que m'ha recaigut a mi i jo he acceptat el repte", hi assenyala.

Es tracta d'un repte, però, que està sent dur. Preguntat per si s'hi veu presidint l'entitat durant molts anys, és contundent: "Avui dia, no. És exhaust. La quantitat d'hores i de recursos que hi estem dedicant, físicament i emocionalment no són sostenibles". Amb tot, reitera que amb l'assumpció de la responsabilitat del càrrec, s'hi mantindrà liderant el Pessebre "fins on pugui".

Pel que fa a les seves tasques, les resumeix en tres conceptes: "Saber-ho tot, estar pendent de tot i resoldre els dubtes de tots els membres". Però no és poca feina, reitera: "Aquest pessebre té una quantitat de feina que jo com a actor no m'ho hauria arribat a imaginar mai".

Imatge del pessebre santfostenc, diumenge passat | Oriol Carbonell

Les entrades, a través d'internet

La gran novetat del 55è Pessebre Vivent de Sant Fost és la venda d'entrades –fins a 6,50 €– en línia a pessebreviventsantfost.cat –no es podran adquirir físicament al Pessebre–. Després de l'estrena de diumenge, la resta de funcions seran els dies 19, 25 i 26 de desembre, i l'1, 2, 6 i 9 de gener. Tots els dies hi haurà dues representacions, a les 18 h i a les 19 h, a excepció del 6 i el 9, quan només serà a les 18.30 h. Així com va passar diumenge passat, les entrades per a aquest diumenge ja estan exhaurides.

L'Esplai Xivarri torna a representar el Pessebre Vivent

D'altra banda, a Mollet, l'Esplai Xivarri representarà un any més el seu clàssic Pessebre Vivent al parc de Can Mulà, l'únic pessebre vivent de la ciutat, en una activitat que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, de la Parròquia de Sant Vicenç i de la Fundació Pere Tarrés. Serà aquest dissabte i diumenge, de 17 h a 20 h, i els assistents gaudiran de brou calent, i podran participar d'un sorteig de paneres, entre d'altres.

Edicions locals