Èxit de participació en la primera edició del projecte EnHotels a la comarca

La proposta, impulsada per l'Associació d'Hotels del Vallès Oriental, ha anunciat ja una segona edició per a l'any vinent

Economia

El projecte EnHotels va celebrar divendres la clausura, en un acte a la masia Can Roda de Santa Maria de Martorelles
El projecte EnHotels va celebrar divendres la clausura, en un acte a la masia Can Roda de Santa Maria de Martorelles | Anna Mir

Santa Maria de Martorelles

La masia de Can Roda de Santa Maria de Martorelles va ser l'escenari escollit per celebrar aquest divendres la cloenda de la primera edició del projecte EnHotels. La iniciativa, impulsada per l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental, amb l'objectiu "d'obrir portes" en aquesta època de crisi, segons el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Àlex Valiente, ha estat tot un "èxit" a la comarca i ja s'estan plantejant una segona edició.

Un total de 124 persones han participat en aquesta primera edició del projecte que ha consistit a fer tastos de vins de la DO Alella maridats amb productes de proximitat a sis hotels de la comarca. L’objectiu de tot plegat era el de promocionar els hotels i els seus restaurants a través de la cultura vitivinícola del territori de la DO Alella i també dels productes de proximitat del Vallès Oriental.

"Estem molt contents de com ha anat. Els primers dies, quan vam fer la presentació, vam fer una proposta amb un límit de 15 persones per tast i aquest límit es va esgotar en poques hores i vam haver d'ampliar-ne l'aforament", destacava també Valiente.

 "Volíem fer una acció d'obrir portes al turisme de proximitat, en els hotels ens fa falta el turisme estranger, que encara costa de recuperar, i volíem arribar al de proximitat. Molts de nosaltres tenim bars, restaurants i terrasses, però sempre costa d'entrar-hi i se'ns va plantejar aquesta acció i ha anat molt bé", afirmava Sílvia Brunet Duran, presidenta de l'Associació d'Hotels del Vallès Oriental.

De fet, la bona acollida d'aquesta primera edició, ja els fa plantejar una segona amb propostes de millora: "Que siguem més hotels els quals obrin els seus restaurants per fer una promoció més bona", deia Brunet apuntant les mateixes dates per dur a terme els tastos - els mesos de tardor- i demanant també la implicació de més productors de proximitat.

Donatiu per a l'escola Montserra Montero

Agraint el dontiu, Carme Gracia, administradora de l'escola Montserrat Montero

La recaptació que es va obtenir en la venda dels tiquets dels tastos s'ha destinat a finalitats solidàries. En concret, s'han recaptat 948,63 euros que s'han atorgat íntegrament a l’escola Montserrat Montero, un centre d’educació especial situat a Granollers que des del 1978 atén alumnes d’entre 3 i 20 anys amb discapacitat intel·lectual mitjançant el suport per a la seva inclusió en l’escola ordinària i oferint acompanyament, assessorament i formació als professionals que atenen aquests infants.

L'acte de cloenda d'EnHotels, ha servit per fer també l'entrega d'aquests diners recaptats a Carme Gracia, l'administradora de l'escola Montserrat Montero qui ha agraït el donatiu:  "Per nosaltres és molt important que entitats que no són del nostre àmbit puguin comptar amb nosaltres i puguin fer aquestes actuacions solidàries perquè a través d'aquestes actuacions puguem millorar el material del nostre centre", deia Carme Gracia Minguell, l'administradora de l'escola Montserrat Montero.

 

Edicions locals