L'Anselm Clavé 'apadrina' el Museu Abelló i fomentarà el seu estudi i divulgació

Es tracta d'un programa anual amb accions a desenvolupar durant el curs escolar

Cultura

L'Anselm Clavé 'apadrina' el Museu Abelló i fomentarà el seu estudi i divulgació
L'Anselm Clavé 'apadrina' el Museu Abelló i fomentarà el seu estudi i divulgació

L’Agrupació escolar Anselm Clavé apadrina el Museu Abelló i la Casa del Pintor. Aquest centre participa del programa Apadrinem el nostre Patrimoni, que es basa en la idea de l’apadrinament d’un element patrimonial per part d’un centre educatiu amb el propòsit d’afavorir la implicació de l’alumnat a partir d’una proposta didàctica, promoure el coneixement del patrimoni més proper al centre educatiu i projectar aquest coneixement a la comunitat i a l’entorn. El Departament d’Educació de la Generalitat és qui ha concedit aquest programa.

A partir d’aquí, l’Agrupació escolar Anselm Clavé i la Fundació Municipal Joan Abelló han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’apropar a l’alumnat aquesta part del patrimoni cultural de Mollet, donar a conèixer les seves característiques i activitats i, de retruc, donar valor i aprofundir en el coneixement des del punt de vista cultural.

Amb aquest acord, la relació de l’escola amb el museu consistirà en un programa anual on s’especificarà diferents accions a desenvolupar durant el curs escolar, visites per conèixer la història de l’edifici, les seves col·leccions, les tasques que es porten a terme en un museu i el desenvolupament de diferents activitats. Posteriorment, des de l’escola es treballarà per fer-ne difusió en el seu entorn.

Per la regidora de Cultura Mercè Pérez, “es tracta d’una molt bona iniciativa  per donar a conèixer al nostre alumnat el patrimoni de Mollet i, especialment, uns dels nostres símbols culturals com són el Museu Abelló i la Casa del Pintor i, alhora, que puguin projectar el que han après sobre el patrimoni de la nostra ciutat a la mateixa comunitat i al seu entorn”.

Edicions locals