Els Reis d'Orient passaran pel Baix Vallès, malgrat la incertesa de les cavalcades

Mollet i Martorelles continuen apostant per mantenir les passejades reials del 5 de gener, si les normatives ho permeten

Cultura

| S.C.

Per segon any consecutiu, la pandèmia està condicionant el Nadal. Si l'any passat es va apostar majoritàriament per no acollir les cavalcades reials però permetent que la canalla visités Ses Majestats en espais delimitats, enguany, d'entrada, els consistoris confiaven a rebre els Reis d'Orient "el més normal possible", com deia el batlle molletà, Josep Monràs, en l'encesa dels llums a la capital baixvallesana.

L'optimisme per recuperar les cavalcades s'ha transformat en pocs dies en prudència i incertesa. De fet, el president de la Generalitat, Pere Aragonés, defensava dimecres, en relació amb la possibilitat de suspendre o no les cavalcades, la necessitat que no es creïn aglomeracions i indicava que seguiran treballant amb els ens locals per analitzar-ho.

Amb aquest context, les previsions per a les diferents cavalcades estaran subjectes a les possibles variacions de les restriccions que es puguin produir.

Mollet, tanmateix, anunciava dijous la voluntat de tirar endavant amb la cavalcada. Si res no canvia, els Reis d'Orient arribaran la tarda del 5 de gener a l’Estació de Mollet-Sant Fost amb el tren de les 18.08 h.

Els tres Reis faran el recorregut habitual pels carrers Berenguer III, plaça Catalunya, avinguda de la Llibertat, plaça Major, avinguda de Burgos, avinguda de Jaume I i avinguda d’Antoni Gaudí, on clourà tot plegat, i a la cavalcada també hi haurà les carrosses de l’Estrella, del Patge Xumet, del Carter Reial i del camió Carboner.

El lliurament de les claus de la ciutat es farà a la plaça Major, davant de la Casa de la Vila, amb la presència de l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i de sis nens i nenes sortits del sorteig entre tots els infants de la ciutat que van néixer l’any 2016. Aquest any, però, no participarà cap coral "com a mesura de seguretat", apunten des del consistori.

Els patges seran els encarregats de recollir les cartes, evitant contactes propers, i no es llançaran caramels per evitar aglomeracions i contactes propers. Amb l’objectiu de vetllar per la seguretat, els Reis mantindran distàncies de seguretat amb la canalla durant tot el recorregut.

La resta de cavalcades baixvallesanes

A Parets preveien la cavalcada, així i tot, ara s'ho estan rumiant. Sigui com sigui, els Reis hi seran i l'activitat igualment serà retransmesa en directe mitjançant tvparets.cat i Ràdio Parets.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Montornès explicava dijous que "ara mateix està prevista la cavalcada i la recepció", però dimecres es reuniran per valorar la situació i "és possible que hi hagi modificacions".

Sant Fost encara no ha confirmat si aposten per fer cavalcada o no, però, en tot cas, sí que confirmen que els Reis d'Orient visitaran el poble.

I Martorelles, en la línia de Mollet, en principi mantindrà la seva previsió. A les 16 h arribaran els tres reis a l'Ajuntament, on seran rebuts per l'alcalde i els regidors, i seguidament arrencaran la cavalcada fins a Carrencà. El Pati de la Masia acollirà de 17 h a 20 h el campament reial, on els infants podran veure i parlar els Reis d'Orient. Per accedir al campament cal reservar les entrades a martorelles.cat/entrades.

Edicions locals