Júlia Marco penja els patins

La patinadora molletana tanca una etapa de 24 anys amb títols catalans, estatals i internacionals

Esports

Júlia Marco penja els patins
Júlia Marco penja els patins

José Luis Rodríguez Beltrán

Júlia Marco ha posat punt final a 24 anys dedicats al patinatge artístic. La molletana, de 27 anys d'edat, és una de les esportistes més exitoses amb la consecució de títols catalans, estatals i internacionals, i dissabte va fer l'última coreografia davant la seva afició més fidel al Pavelló de la Riera Seca, el mateix pavelló que la va veure fer les primeres passes en patins.

Amb tan sols tres anys, Marco ja tenia clar que volia fer patinatge artístic i des d'aleshores aquest esport s'ha convertit "en una forma de vida", assenyala la molletana, que, tot i tancar l'etapa com a patinadora, seguirà com a entrenadora. Per aquest motiu, dissabte va participar en l'acte de presentació del Patinatge Artístic Mollet i va rebre un homenatge, per sorpresa. "No sabia res perquè m'havien demanat fer una última coreografia i quan vaig acabar-la, van penjar totes les vestimentes que havia portat en competició. Després van fer coreografies excompanyes i, fins i tot, la meva entrenadora, Alícia Romero", explica Marco, que es desfà en elogis a la seva família per acompanyar-la sempre i a la seva entrenadora perquè "és una referent en com m'ha tractat com a patinadora i persona".

La molletana és una habitual en la Nit de l'Esport de Mollet perquè ha guanyat un gran nombre de medalles. Dels èxits més sonats en individual, amb el Patinatge Mollet, han estat els cinc campionats d'Espanya, un bon grapat de títols catalans i provincials, i un quart i un sisè lloc a l'Europeu. Pel que fa al grup de xou petit, amb el CP Aldea, va assolir el seu màxim reconeixement amb l'or als World Roller Games el 2019, tot i que també va guanyar un bronze al Mundial 2018 i un altre a l'Europeu 2019, a banda dels títols catalans i estatals. "A banda dels èxits, tinc guardat un dels grans moments que va ser en un campionat estatal infantil, que tot i no guanyar cap medalla, hi vaig veure molta gent emocionada a la graderia", explica la molletana, que també es mostra molt contenta de la seva trajectòria i repassa dos moments puntuals: "Una medalla estatal el 2011, quan em vaig fer una forta abraçada amb l'Alícia; i l'or dels World Roller Games; va ser una passada el Palau Sant Jordi".

Júlia Marco, psicòloga de professió, seguirà vinculada al patinatge artístic com a formadora. De fet, és entrenadora al Patinatge Artístic Mollet i coordinadora al Patinatge Rubí. "És una forma de viure sobre rodes, que no puc deixar. Ja portava 24 anys de trajectòria i crec que ja era el moment de tancar una etapa i iniciar-la com a formadora", diu Marco. 

Edicions locals