El Museu Abelló adquireix dues noves obres, una d'elles amb accent molletà

El molletà Mar Canet és el coautor d'una de les noves adquisicions del Museu

Cultura

'Data Shop'
'Data Shop' | Varvara&Mar

El Museu Abelló afegeix a la seva col·lecció dues obres que podrà exposar després que les hagi adquirit la Comissió de la Col·lecció Nacional d’Art de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una obra de l’artista molletà Mar Canet conjuntament amb Varvara Guljajeva i una altra d’Isabel Banal. Aquestes dues obres, juntament amb les recents donacions que ha rebut el Museu, seran presentades en una exposició al mateix Museu Abelló.

Data Shop, obra del col·lectiu Varvara&Mar, va ser creada el 2017 pel duo d'artistes format per Varvara Guljajeva i el molletà Mar Canet, que inspiren el seu treball en l’època digital. En la seva pràctica enfronten els canvis socials i l'impacte de l'era tecnològica.

El duo d'artistes ha exhibit les seves obres d'art en una sèrie de fires i festivals internacionals. De fet, entre d’altres, Varvara & Mar ha exposat en el MAD de Nova York, FACT a Liverpool, Santa Monica a Barcelona, ​​Barbican i V&A Museum a Londres, Onassis Cultural Center a Atenes, Arts Electronica Museum a Linz, al ZKM de Karlsruhe o al mateix Museu Abelló.

D'altra banda, l'obra d'Isabel Banal (Castellfollit de la Roca), de l'any 2016 i anomenada Traginadores, està formada  per una sèrie de 5 imatges amb caixes de llum. A partir d'estris usuals en la pagesia i la posició del seu cos a l'interior d'aquests, l'artista evoca en aquesta obra el treball anònim i constant de les dones camperoles invisibilitzades al llarg de la història. "Com diu la dita, la terra és de qui la treballa, però la meitat de la població que també l'ha treballat no ha quedat representada en les estadístiques que mostren les persones dedicades al sector primari", apunten des del Museu molletà, qui ha sol·licitat acollir aquesta obra pel passat rural de Mollet, per l’homenatge a aquestes dones invisibilitzades a la història i per ser l’obra d’una artista.

'Traginadores' | Isabel Banal

 

Edicions locals