'La medium', primera novel·la de la molletana Kohi Desu

Kohi Desu (pseudònim de Judit Perich) ha escrit un thriller paranormal amb moltes referències a la cultura japonesa

Cultura

'La medium', primera novel·la de la molletana Kohi Desu
'La medium', primera novel·la de la molletana Kohi Desu

La medium (Meiga Ediciones) és la primera novel·la de la molleta Judit Perich, qui signa l'obra com a Kohi Desu, un pseudònim que l'acompanya des de fa anys a les xarxes socials. Amb 26 anys, el 2021 va publicar aquest llibre amb contínues referències al Japó i a la cultura nipona, però que té lloc a Catalunya.

Tot plegat es tracta d'un thriller paranormal, en què una inquietant maledicció ha provocat accidents mortals en diferents instituts de batxillerat. Una jove japonesa, Aoko Kurogane, amb una "gran clarividència extrasensorial", decideix fer un intercanvi escolar a Catalunya després d'assabentar-se'n dels successos. "Com que és mèdium i pot comunicar-se amb els esperits, hi ve per trobar-los i exorcitzar-los", explica l'autora.

El llibre està format per quatre històries seguides però autoconclusives, la primera de les quals relata "l'excusa per la qual ella ve fins aquí". En les altres tres, tanmateix, es descobreixen nous esperits amb nous conflictes a afrontar.

El primer dels fantasmes sí que serà "com els coneixem nosaltres", diu Perich, qui avança que la resta estan extrets de la mitologia japonesa. Un d'ells és el baku, "el fantasma d'un tapir, que segons la mitologia japonesa pot menjar-se els somnis de la gent".

El llibre incorpora una desena d'il·lustracions fetes a aquarel·la per la il·lustradora Judit Edo (Palau-solità i Plegamans) i també s'ha creat un bibliotràiler que s'ha projectat en les diverses presentacions físiques que ja ha realitzat i que ha estat obra dels mallorquins Gerard Martí Sampol (director de cinema) i Cristian Robles (actor de doblatge).

Aficionada a l'escriptura i al Japó

L'afició a l'escriptura li ve a la molletana de ben petita. A primària ja escrivia i recollia alguns premis per Sant Jordi; i amb l'entrada a secundària engegava el seu primer blog literari. El fet que la seva mare hagués publicat diversos llibres, la va encoratjar a escriure'n aquest
–que té la intenció d'acabar convertint-se en una trilogia–.

La seva afició pel Japó i pel món paranormal són clau a la seva primera novel·la. Del Japó, assenyala que se sent atreta des que als 5 anys va començar a veure anime. Anys més tard va investigar sobre el país i n'estudiava la seva cultura alhora que consumia moltes més sèries i còmics japonesos.

Amb tot, encara no hi ha pogut viatjar per conèixer-lo en primera persona. "Tant de bo!", exclama preguntada per si ja havia trepitjat el país del sol naixent.

Edicions locals