El 30% dels avisos dels agents cívics a Mollet han estat per qüestions de mobilitat a la via pública

El 2021 els dos agents de la plantilla municipal van realitzar 6.200 accions

Societat

El 30% dels avisos dels agents cívics a Mollet han estat per qüestions de mobilitat a la via pública
El 30% dels avisos dels agents cívics a Mollet han estat per qüestions de mobilitat a la via pública

Els agents cívics de Mollet han realitzat aquest 2021 un total de 6.200 accions per sensibilitzar la ciutadania i promoure el bon ús dels espais de la ciutat.

Un total de 1.873 intervencions – és a dir, el 30% del total – han estat relacionades amb la mobilitat. Es tracta d’avisos a patinets elèctrics o bicicletes que circulaven per zones de vianants, conductors de vehicles mal estacionats i vianants que no respectaven els semàfors.

Un total de 654 accions han consistit a fer complir les mesures de seguretat contra la Covid-19. Han estat avisos per no fer ús de la mascareta o per no respectar els aforaments a bars i restaurants.

Un total de 333 accions han estat relacionades amb la tinença d’animals de companyia. Es tracta d’avisos per portar el gos sense lligar o per no recollir els excrements.

La resta d’actuacions, hi ha a la vigilància a les entrades i sortides de les escoles, el patrullatge els dies de mercat o la resolució de dubtes a la ciutadania, a més de la participació en actes públics, entre d’altres.

Funcions dels agents cívics

Els agents cívics tenen la tasca de fer complir les ordenances municipals i promoure les actituds de convivència, respecte i bon ús dels espais. Malgrat no poden sancionar, poden avisar la patrulla de la Policia Municipal si la situació ho requereix. L’Ajuntament disposa actualment de dos agents cívics i ha pressupostat per al 2022 la incorporació de dos agents més.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, Juan José Baños, ha posat en valor “la gran feina que fan els agents cívics en favor del civisme, les bones actituds i la convivència a la ciutat; una tasca que es reforçarà encara més amb la incorporació dels dos nous agents”.

Edicions locals