PIMEC alerta d'un augment dels concursos de creditors el 2022

La patronal reclama al Govern que comencin a arribar a la comarca fons Next Generation

Economia

El president de PIMEC al Vallès Oriental, Daniel Boil, alerta de l'increment de concursos de creditors que en els pròxims mesos es preveu que presentin les empreses: "Tenim una moratòria de la llei concursal que arriba fins al mes de juny, no obstant això, hi ha empreses que no han pogut aguantar, i es preveuen bastants més concursos que el 2021, especialment al juny".

Segons Boil, "hi ha molts milions en préstecs ICO que difícilment seran retornables" i això generarà alhora més concursos i més morositat i aquest serà "un dels grans problemes de l’any".

Malgrat tot, el president de PIMEC a la comarca, considera que l'actitud de les empreses és "més proactiva" i reclama al Govern que comencin a arribar fons Next Generation al territori, així com un pla de reindustrialització del sector de l'automòbil amb la finalitat de crear un HUB de mobilitat sostenible al voltant del circuit de Catalunya. Una aposta per a Boil "fonamental" pel desenvolupament de la comarca.

Per altra banda, la patronal treballa per posar en marxa un clúster del sector químic que estaria a cavall entre els dos vallesos, amb l'objectiu d'apuntalar la indústria químico-cosmètica i farma, amb gran presència a la comarca.  

 

Edicions locals