Pere Garriga obté la segona norma de Gran Mestre

El molletà aspira a aconseguir la màxima distinció entre els escaquistes

Esports

Pere Garriga, a l'esquerra de la imatge
Pere Garriga, a l'esquerra de la imatge | Club d'Escacs Mollet

José Luis Rodríguez Beltrán

Pere Garriga, de 23 anys, està a tan sols una norma de ser Gran Mestre Internacional, és a dir, d'aconseguir el títol més gran que pot obtenir un jugador d'escacs. Amb només 23 anys, el jugador del club d'Escacs Mollet, va aconseguir fa unes setmanes la segona norma de Gran Mestre després d'aconseguir el tercer lloc del Llobregat Open. La segona norma, molt celebrada pel seu club, es va aconseguir amb els triomfs a grans mestres durant el torneig, com ara l’actual campió d’Espanya, el Gran Mestre Eduardo Iturrizaga; i al fortíssim jugador de l’Índia, Sethuraman amb 2620 punts d’ELO FIDE –sistema de puntuació dels escacs–.

Garriga, que és Mestre Internacional, necessita una tercera norma per aconseguir ser Gran Mestre Internacional i el molletà s'ha posat com a objectiu aconseguir la fita durant el 2022. "Crec que ja hauria d'haver estat Gran Mestre, vaig tard. Tot i que quan ho aconsegueixi serà una gran cosa perquè té molt prestigi en l'àmbit internacional dels escacs", assenyala Pere Garriga, que no li dona gaire importància a un fet valuosíssim dins els escacs: "Se'm va presentar l'oportunitat de la segona norma després de guanyar el campió estatal. Sincerament, no va ser una gran partida per part meva, però vaig saber aprofitar les meves oportunitats perquè vaig estar millor que l'Eduardo Iturrizaga".

L'objectiu de Garriga, que fa poc va llicenciar-se en Química, és obtenir la tercera norma. "Em centraré en participar en diversos tornejos i aconseguir la tercera norma enguany, tinc ganes de ser Gran Mestre perquè és un fet que no té cap altre molletà", diu el molletà que ja amb 17 anys va assolir la fita de ser Mestre Internacional i ara vol continuar amb el seu progrés.

Edicions locals