Norma Pedemonte (advocada de Brian Bartés): 'Li han donat la data del judici com si fos un fugat'

El jove molletà, acusat pels aldarulls del Camp Nou, ha rebut aquest matí davant les portes de l'Audiència de Barcelona la notificació del segon judici que tenia pendent

Societat

Norma Pedemonte (advocada de Brian Bartés): 'Li han donat la data del judici com si fos un fugat'
Norma Pedemonte (advocada de Brian Bartés): 'Li han donat la data del judici com si fos un fugat' | ACN / Pilar Tomás

Redacció / ACN

El que havia de ser un acte per donar suport al Brian Bartés, el jove molletà detingut durant els aldarulls del Camp Nou el desembre del 2019, abans de la seva cita davant dels jutjats el pròxim 18 de gener, ha acabat com menys s'esperaven. El grup de suport del jove havia convocat una roda de premsa per informar els mitjans de comunicació sobre els detalls del cas i com la seva defensa pensava fer front al judici, però en plena roda de premsa, personal de l'Audiència de Barcelona s'ha apropat al molletà per lliurar-li la citació del segon judici que encara tenia pendent.

"Acaben de sortir i li han donat la data del judici com si fos un fugat, com si no tingués domicili o com si no sabessin on trobar-lo", ha criticat l'advocada del jove, Norma Pedemonte, davant l'Audiència de Barcelona aquest matí, convençuda que es tracta d'una "intimidació en tota regla" a vuit dies del primer judici.

El fet es tracta d'una situació "anòmala", segons Pedemonte, que considera que s'hauria d'haver requerit que Bartés anés al jutjat per notificar-lo formalment, "i no només donar-li la còpia del dia que té el judici - el 12 de maig-, sinó també lliurar-li la còpia de l'acusació que se li ha formulat".

Dues detencions

Bartés va ser detingut dues vegades. La primera, pels fets del Camp Nou el desembre del 2019, arran d'una convocatòria de Tsunami Democràtic. El jove va passar la nit arrestat a la comissaria de les Corts, d'on ell ja patia que sortiria amb "mesures cautelars", ha rememorat aquest dilluns en declaracions als mitjans.

La segona detenció va produir-se el 2020 arran de la protesta a la Llotja de Mar en contra del Consell de Ministres, dos anys després que tingués lloc la concentració, el desembre del 2018. Aquest lapse de temps entre els fets i la detenció resulta sospitós per al jove, a qui li "fa mala olor" la causa oberta, que es jutjarà el pròxim 12 de maig.

Una pena de 9 anys i tres mesos de presó

El molletà s'enfronta a un total de nou anys i tres mesos de presó en dues causes obertes per desordres públics, atemptat contra l'autoritat i delicte de lesions. En el primer judici, el pròxim dimarts, el jove s'enfrontarà a una acusació d’atemptat contra l’autoritat i de lesions per part de la Fiscalia, que demana per ell dos anys de presó.

A més d'aquests càrrecs, la Generalitat de Catalunya també reclamava una imputació per desordres públics, que comporta una pena de 15 mesos, però finalment l'agent dels Mossos d'Esquadra implicat va optar per contractar un advocat privat. Amb tot, l'advocada d'Alerta Solidària que defensa Bartés, Norma Pedemonte, denuncia que la Generalitat no ha arribat a retirar formalment la seva acusació.

Mentre que en el segon judici, el dia 12 de maig, el jove s'enfronta a una pena de sis anys arran de la protesta en contra del Consell de Ministres del desembre de 2018 a Barcelona.

"Estic convençut que no se m'està jutjant per uns fets que jo hagi pogut dur a terme, sinó que se m'està jutjant per les meves idees i per exercir el meu dret a manifestar-me", ha dit aquest dilluns Bartés.

Bartés ha pronunciat aquestes paraules entre clams de suport i les pancartes d'una quinzena de concentrats. Durant l'acte, al passeig de Lluís Companys, davant l'Audiència de Barcelona, el grup de suport del jove molletà ha llegit també un manifest per defensar la llibertat de Bartés i remarcar que no es poden "descontextualitzar" els fets que se l'imputen.
 

Edicions locals