Les obres a l'avinguda Llibertat milloraran l'asfalt i l'estat de les voreres

L'Ajuntament preveu iniciar la setmana que ve els treballs, amb un cost de 195.000 euros i tres mesos de termini

Societat

Alguns dels desperfectes a la cruïlla de l'avinguda Llibertat amb el carrer Sant Ramon
Alguns dels desperfectes a la cruïlla de l'avinguda Llibertat amb el carrer Sant Ramon

L'Ajuntament té previst iniciar la setmana que ve les obres de millora de voreres i el reasfaltatge de l'avinguda Llibertat i algunes de les embocadures de carrers adjacents com Sant Ramon i Lluís Duran, una actuació que té un preu d'adjudicació de 195.644,56 € amb IVA, i que executarà l'empresa Asfaltos Barcino.

L'objecte de l'obra és el reasfaltatge de la calçada i la reparació de diferents punts de les voreres que es troben molt deteriorades a causa de l’acció de les arrels dels arbres. És el cas de la cantonada del carrer Sant Ramon i els carrers Lluís Duran i Berenguer III, o els trams de paviment de llamborda aixecats entre l’avinguda Badalona i el carrer Sant Ramon, i entre els carrers Francesc Macià i Pau Claris, entre altres. El projecte preveu el sanejament de les parts malmeses per arrels dels arbres i la col·locació de barreres antiarrels. També s'arranjaran altres desperfectes de l'asfalt com els enfonsaments de les escomeses d’embornals als carrers Francesc Macià, Pau Claris, i a l’altura del passatge Sant Miquel.

El projecte també preveu l'ampliació d'algunes voreres a cruïlles per garantir l'estabilitat dels arbres i la continuïtat de la vorera elevada al carrer Francesc Macià, que és un carrer de vianants. En el cas de la cruïlla amb Berenguer III, s'executarà un pas de vianant elevat.

Els treballs contemplen, a més, la reparació de la marquesina existent a la parada de taxis, situada a la cantonada de l’avinguda Llibertat amb el carrer Lluís Duran. Es mantindrà l'actual estructura d'acer de 20 metres de longitud i es canviaran les plaques de policarbonat amb perfils d’alumini.

El pressupost de licitació de l'obra era de 269.559,49 € IVA inclòs, però, finalment, l'Ajuntament ha adjudicat les obres per un preu de 195.644,56 € amb IVA. Està previst que les obres durin uns tres mesos.

Aquestes obres se sumen a les executades en els darrers mesos a altres punts de la ciutat com un tram de l’avinguda Gaudí i la rotonda de la plaça de Sant Vicenç. En les properes setmanes també està prevista la segona fase de reforma de Gaietà Vínzia, entre els carrers Tarragona i Via Ronda, que consistiran en l'eixamplament de voreres i en perllongar el tipus d’urbanització ja executat a la fase 1, que es va realitzar entre els carrers Tarragona i Jaume I.

Edicions locals