Mollet en Comú demana que el nou POUM doni solució al conflicte amb Al Huda

La formació no dona suport a les mobilitzacions davant el domicili de l'alcalde però critica la innacció del govern local per trobar una solució

Societat

Mollet en Comú demana que el nou POUM doni solució al conflicte amb Al Huda
Mollet en Comú demana que el nou POUM doni solució al conflicte amb Al Huda

Mollet en Comú ha demanat que el nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal de Mollet, que s'està tramitant, permeti l'ús religiós a locals situats a blocs plurifamiliars reculats, una mesura que permetria la reobertura del local d'Al Huda i que donaria una solució al conflicte entre l'Ajuntament i el col·lectiu musulmà.

La formació lamenta que el conflicte per la ubicació d’un centre de culte al barri de l’estació de França porti "anys enquistat i no s’hagi fet cap pas des del govern municipal per trobar una solució", consideren.

Els comuns creuen que amb la tramitació del nou planejament urbanístic de la ciutat, hi havia l’oportunitat de trobar una sortida a aquesta situació, però "no ha estat així, sinó que el POUM reforça el problema". En aquest sentit, des de Mollet En Comú s’ha presentat dins el paquet d’al·legacions, una relativa als equipaments, i en concret als usos religiosos, que demana que "cal garantir que la Llei 16/2009 i el Decret 94/2010 de centres de culte es puguin desenvolupar a Mollet sense restriccions que comportin una vulneració a la llibertat de culte, com dissortadament ha succeït anteriorment a la nostra ciutat", diuen. Així doncs, com a solució demanen que se suprimeixi la restricció d’ús religiós de l’article 81.3 de les Normes Urbanístiques, "que no l’admet en blocs plurifamiliars reculats”. "No es tracta de cap defensa de la religió, però sí dels drets que la normativa catalana atorga i estableix en aquest sentit", asseguren.

Mentre Mollet en Comú espera la resposta a aquesta qüestió per part de l’equip redactor del POUM, la formació emplaça les parts al "diàleg". Els comuns volen deixar clar que no donen suport a les concentracions d'Al Huda davant el domicili de l'alcalde, però critica el que considera un "ús electoralista i irresponsable" de la qüestió per part del govern local, que "manté un posicionament tancat i no dialogant, que malmet la convivència i estableix diferències entre ciutadans", opinen.

 

Edicions locals