Ara Mollet ERC demana una 'sortida' al conflicte amb Al Huda

La formació no comparteix les concentracions davant el domicili de l'alcalde però entèn la "impotència" del col·lectiu

Societat

Les concentracions de la comunitat musulmana Al Huda davant el domicili de l'alcalde, Josep Monràs, han provocat múltiples reaccions. Una d'elles ha estat la d'Ara Mollet ERC MES, que reclama a l'Ajuntament una "sortida" per acabar amb el conflicte pel local que el col·lectiu té precintat a l'avinguda Badalona.

La portaveu d'Ara Mollet, Marta Vilaret, afirma que no comparteixen el fet de manifestar-se davant la casa de l'alcalde perquè "és traspassar una línia de privacitat que no s'hauria de traspassar". "Sempre que hi hagi atacs d'aquest tipus estarem al seu costat, però no compartim la gestió que ha fet el govern en aquest conflicte".

Vilaret responsabilitza el govern local de la situació de tensió que es viu aquests dies. "Quan no es donen alternatives i no es resol un problema després de tants anys, entenem la impotència del col·lectiu", diu la regidora, qui recorda que els membres d'Al Huda "no han pogut ni entrar en un local que és propietat seva en tots aquests anys"

La regidora no comparteix l'argument de l'Ajuntament per denegar la llicència d'obertura del local com a centre cultural. "Si com a centre de culte no està permès és normal que vulguin obrir el local amb un altre ús com el de centre cultural, pensar que no el faran servir de centre cultural és prejutjar", diu Vilaret. "En tot cas, si després es detecta que s'està fent un ús no adequat que s'actuï i es prenguin mesures, però no abans", apunta. Vilaret creu que "no donar sortida a la possibilitat de fer servir el local genera problemes de convivència. L'Ajuntament ha de ser capaç de resoldre-ho".

 

Edicions locals