ERC tria per unanimitat Marta Vilaret com a candidata a l'Alcaldia de Mollet

La cap de llista diu que es mantindrà el tàndem amb Oriol López però amb un "canvi de rols"

Política

ERC tria per unanimitat Marta Vilaret com a candidata a l'Alcaldia de Mollet
ERC tria per unanimitat Marta Vilaret com a candidata a l'Alcaldia de Mollet

Mollet del Vallès

Marta Vilaret substituirà Oriol López com a cap de llista de la candidatura d'Ara Mollet ERC en les pròximes eleccions municipals previstes per al 2023. El partit l'ha triat aquest dissabte al matí en una assemblea en què els 64 participants han escollit Vilaret per unanimitat.

Vilaret encapçalava l'única candidatura, presentada a proposta de l'executiva, un canvi de cap de llista que, segons els implicats, va ser una decisió presa de manera col·lectiva fa mesos. "Ha estat una transició molt fàcil, en un altre partit podria haver estat un conflicte", ha assegurat la presidenta del partit, Meritxell Humbert.

El component feminista i la voluntat de fer un canvi de cara al capdavant de la candidatura han estat claus per triar Vilaret, qui assegura que "l'Oriol i jo som diferents però fa molts anys que fem tàndem i ho continuarem fent però amb un canvi de rols", ha apuntat la candidata, qui ha avançat que la voluntat és que López formi part de la llista electoral en llocs per aconseguir representació, "no per tancar-la sinó com a actiu".

Vilaret, de 41 anys, ha estat durant tres mandats la número 2 del partit acompanyant López, qui ha lloat la tasca de la seva companya de files durant tots aquests anys. "Possiblement, és la persona més preparada del ple per a assumir l'Alcaldia, és ferma i justa i una amiga durant molts anys. Sempre hi és, escolta, està al costat de la gent i és un referent de les lluites socials i nacionals", ha descrit López.

Per la seva part, Vilaret ha agraït al partit i als companys el suport i en particular a López "la feina immensa feta tots aquests anys", en què el partit ha passat de tenir una representació residual al ple a convertir-se en el principal partit de l'oposició. "Jo contribuiré a continuar donant més múscul al partit per ampliar la gent al seu entorn i acompanyaré la Marta fins a on ella vulgui", ha dit.

Edicions locals