L'entitat Ampa Total reclama a l'escola Joaquim Abril de Sant Fost que imparteixi el 25% de classes en castellà

La petició arriba d'una associació de pares i mares promoguda per Hablamos Español i Convivencia Cívica Catalana

Societat

L'entitat Ampa Total reclama a l'escola Joaquim Abril de Sant Fost que imparteixi el 25% de classes en castellà
L'entitat Ampa Total reclama a l'escola Joaquim Abril de Sant Fost que imparteixi el 25% de classes en castellà

Sant Fost de Campsentelles

Ampa total, una associació de pares i mares d'alumnes promoguda per Hablamos Español i Convivencia Cívica Catalana, ha reclamat a l'Escola Joaquim Abril de Sant Fost, que apliqui a tot el centre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix que s'imparteixi el 25% de les classes en castellà.

Segons un comunicat d'aquesta entitat, dimecres passat, dia 12, la direcció del col·legi Joaquim Abril de Sant Fost de Campsentelles, hauria rebut un burofax en nom d'Ampa Total, en què se'ls requeria que informessin dels canvis realitzats per donar compliment a la sentència del 25% i se'ls concedia un termini de cinc dies per introduir l'espanyol com a llengua vehicular.

En l'escrit també s'advertia la direcció de l'escola que en cas de no fer-ho s'instaria davant del TSJC l'execució de la sentència. Aquesta és, segons Ampa Total, la primera acció judicial que es planteja perquè la doctrina del Tribunal Suprem s'apliqui amb caràcter general en un centre, evitant que s'apliqui només a la classe del fill de qui la reclama.

Davant aquest requeriment, l'AFA de l'Escola Joaquim Abril ha enviat un comunicat a les famílies en què es desmarca d'aquesta petició. Segons un breu escrit, l'associació assegura que no té res a veure amb la petició i que ni tan sols en tenien coneixement.

D'altra banda, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Sant Fost ja ha anunciat que convoca una concentració dimarts a les 19 h a la plaça de la Vila amb el lema Protegim el català a l'escola de Sant Fost.

Fa unes setmanes, el sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes rebia un revès judicial. El Tribunal Suprem tombava el recurs de la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposava un 25% de presència del castellà a les aules. D'aquesta manera, el pronunciament converteix la sentència en ferma, tot i que hauria de ser el Govern de Madrid, qui demanés que s'executés la sentència, ja que va ser l'executiu espanyol, en temps del govern del PP, qui va portar el conflicte als tribunals.

Edicions locals