La Federació d'AMPA de Catalunya qüestiona la representativitat d'Ampa Total i els acusa de 'només voler fer soroll'

L'associació està promoguda per les entitats espanyolistes Hablamos Español i Convivencia Cívica Catalana

Societat

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) ha qüestionat el paper que pugui tenir Ampa Total, l'entitat promoguda pels col·lectius espanyolistes Hablamos Español i Convivencia Cívica Catalana, en el funcionament de les associacions de famílies ja existents, arran del cas de l'Escola Joaquim Abril de Sant Fost.
 

El passat 12 de gener, la direcció del col·legi, hauria rebut un burofax que requeria el compliment de la sentència del 25% de classes en castellà a l'escola en nom d'Ampa Total, una entitat de la qual l'AFA ja existent a l'escola se n'ha desmarcat.

I és que la creació d'Ampa Total ha estat l'estratègia ideada per Hablamos Español i Convivencia Cívica Catalana per torpedinar el model d'immersió lingüística de l'escola catalana per mitjà d'associacions creades ad hoc. La creació d'aquestes AMPA garantiria, segons aquestes entitats espanyolistes, poder reclamar als tribunals el compliment de la sentència com a col·lectiu i mantenir l'anonimat de les famílies que volguessin fer la petició, ja que només constarien els noms dels membres d'Ampa Total.

La creació d'aquestes AMPA és relativament senzilla perquè només caldria el nom de tres pares o mares per ser constituïda. Amb tot, la FaPaC qüestiona la representativitat d'aquestes entitats i el paper que hi puguin jugar. "Com qualsevol associació de qualsevol àmbit només es necessiten tres persones perquè es pugui constituir, però una altra cosa és la representativitat que puguin tenir al centre. Per a les AFA només són tres famílies més, sense més representació que això i no poden fer el que vulguin", apunten fonts de la FaPaC consultades per Som*. Les mateixes fonts consideren que aquestes associacions "no tenen recorregut" i "l'únic que busquen és fer soroll mediàtic".

Edicions locals